1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πώς να καις λιγότερο ρεύμα το καλοκαίρι;


Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς τα τελευταία καλοκαίρια στην Ελλάδα, γίνονται ανυπόφορα χωρίς την χρήση κλιματιστικών, αφού οι θερμοκρασίες σημειώνουν μια ανησυχητική –από όπου κι αν την δεις- άνοδο. Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο ανεβαίνουν κι οι κιλοβατώρες οι οποίες αδειάζουν με γεωμετρική ακρίβεια δυστυχώς το πορτοφόλι. Τρόποι για να εξοικονομήσεις ρεύμα υπάρχουν ευτυχώς κι εμείς μεγαλόκαρδα θα τους μοιραστούμε μαζί σου, για να μην σκάσεις ούτε από τη ζέστη αλλά ούτε κι από το κακό σου, αντικρίζοντας τον λογαριασμό.

Εκμεταλλεύσου το φυσικό φως

Αν δουλεύεις τηλεργασία σε ένα ανήλιαγο δωμάτιο, όσο ακόμα ο καιρός είναι καλός, πάρε το λάπτοπ σου και βγες στο μπαλκόνι. Μετακίνησε την πολυθρόνα που διαβάζεις τα απογεύματα κοντά σε ένα παράθυρο που κοιτάζει δυτικά.

Επένδυσε σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα

Ναι, κοστίζει, αλλά κάνει απόσβεση πολύ γρήγορα –σκέψου ότι ξεχνάς τον θερμοσίφωνα τουλάχιστον για επτά-οκτώ μήνες τον χρόνο.

Βγάλε τις συσκευές από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιείς

Η κατανάλωση του standby φτάνει μέχρι και το 50% του ρεύματος που καταναλώνει π.χ. μια τηλεόραση όταν λειτουργεί κανονικά. Ακόμα πιο πρακτικά είναι τα πολύμπριζα με διακόπτη, για να μην τραβολογάς καλώδια κάθε φορά που κλείνεις την τηλεόραση.

Χρησιμοποίησε με αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο το κλιματιστικό σου

Αρχικά σε παρακαλούμε το εξής: ΜΗΝ το βάζεις στους 16 βαθμούς το άμοιρο όταν έξω έχουμε 40ρια. Έπειτα διάβασε με προσοχή τα καθέκαστα για τη σωστή χρήση του κλιματιστικού σου το καλοκαίρι ακολουθώντας το βαρβάτο λινκ μας. https://www.in2life.gr/article/2003133/pos-na-hrhsimopoihseis-oikonomika-kai-apotelesmatika-to-klimatistiko

Με ρέγουλα το μαγείρεμα στο φούρνο

Όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις το μαγείρεμα στο φούρνο, κάνει την κουζίνα και το υπόλοιπο σπίτι φούρνο. Φρόντισε να περιορίσεις τη χρήση του φούρνου την περίοδο του κατακαλόκαιρου κι επένδυσε στα κρύα γεύματα. Έτσι εκτός από τις φουρνίσιες κιλοβατώρες θα γλιτώσεις και τις υπερωρίες του air-condition ή του ανεμιστήρα για να επανέλθει η θερμοκρασία σε κουζίνα και υπόλοιπο σπίτι σε παλευτικά για την εποχή επίπεδα.

Το laptop σώζει κιλοβατώρες

Η μπαταρία του laptop σου επιτρέπει να κάνεις την δουλίτσα σου, χωρίς να χρησιμοποιήσεις ρεύμα για αυτό. Φρόντισε λοιπόν να φροντίζεις την υγεία της και θα ανταμειφθείς με έναν πολύ πιο προσιτό λογαριασμό ρεύματος στο τέλος της ημέρας.

Φόρτισε πριν πέσεις για ύπνο

Μην φορτίζεις κινητά και λοιπές συσκευές όσο κοιμάσαι. Το κινητό σου χρειάζεται πάνω-κάτω μια ώρα για να φορτίσει. Τις υπόλοιπες επτά, απλώς τραβάει ρεύμα από την πρίζα άσκοπα.

Η σωστή λειτουργία των πλυντηρίων θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο

Χαμήλωσε την θερμοκρασία του πλυντηρίου. Τα περισσότερα απορρυπαντικά που κυκλοφορούν τώρα καθαρίζουν μια χαρά και στους 30 βαθμούς, δεν χρειάζεται να πλένεις στους 50 ξοδεύοντας περισσότερο ρεύμα. Εκτός αυτού βάζε πάντα, μα πάντα, γεμάτο πλυντήριο –και πιάτων και ρούχων.

Τον ανεμιστήρα μην τον σνομπάρεις

Ο ανεμιστήρας καίει πολύ λιγότερο ρεύμα, από τα κλιματιστικά, για αυτό φρόντισε όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν να τον χρησιμοποιείς, αντί των air-condition.  


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα