1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς να γίνω πιο φιλικός;


Όλοι κρύβουμε ένα μικρό, περίεργο πλάσμα μέσα μας. Κάποιοι άνθρωποι όμως έχουν πλήρη έλεγχο του πλάσματος και έχουν αναπτύξει (ή τις είχαν έμφυτες) εκπληκτικές επικοινωνιακές δεξιότητες για να κρατούν το πλάσμα κρυφό. Άλλοι άνθρωποι αγκαλιάζουν το πλάσμα τους, του δίνουν τα ηνία και του επιτρέπουν να επηρεάσει την κοινωνική τους ζωή. Το αν θα πάει καλά ή όχι κρίνεται από παράγοντες που είναι άβολο να συζητήσουμε εδώ, ή οπουδήποτε.

Αλλά επίσης είμαστε σίγουροι ότι, για να έφτασες εδώ και να διαβάζεις αυτό το κείμενο, δεν επιθυμείς να είσαι η αγενής μύγα μες στο γάλα. Θες να γίνεις ένα με το γάλα, ή τουλάχιστον να νιώσεις ότι το γάλα σε αποδέχεται και δεν έχει πρόβλημα που κολυμπάς μέσα του. Κι αυτό θεμιτό είναι. Αυτές είναι μερικές συμβουλές για εσένα.

Χαμογέλα
Ναι, είναι πολύ ενοχλητικό να σου λέει κάποιος να χαμογελάς περισσότερο – και ακόμα χειρότερο αν είσαι γυναίκα και σου το λέει τυχαίος τύπος στον δρόμο – αλλά εμείς δεν είμαστε κάποιος. Είμαστε μια ιστοσελίδα, οπότε δεν μπορείς να βάλεις πρόσωπο πάνω μας, και επίσης ήρθες εδώ για συμβουλές. Και η συμβουλή είναι ότι το χαμόγελο σε κάνει να φαίνεσαι αμέσως πιο προσιτός. Και σε ομορφαίνει, όσο κι αν εκνευρίζει τον έφηβο μέσα σου να το παραδέχεται.

Βρες πού χωλαίνεις και γίνε καλύτερος
Δύο είναι οι πυλώνες της επικοινωνίας: Να μιλάς και να ακούς. Σίγουρα σε ένα από τα δύο τα πας καλύτερα, συνεπώς πρέπει να δώσεις βάση στο άλλο. Και για να νιώθεις πιο άνετα στις συζητήσεις, αλλά κυρίως για να μην αφήνεις το δυνατό σου χαρτί να κάνει κατάληψη ολόκληρης της επικοινωνίας σου. Ένας άνθρωπος που μιλάει ασταμάτητα, ή που μόνο ακούει και δεν λέει τίποτα, δεν είναι καλός παρτενέρ για κουβέντα.

Ρίξε τις ασπίδες σου
Προσπάθησε να παρατηρήσεις αν χρησιμοποιείς αντικείμενα ως ασπίδα όταν έρχεται να σου μιλήσει κόσμος. Μπορεί να είναι κάτι που κάνεις αυθόρμητα, αλλά περνάει το υποσυνείδητο μήνυμα ότι είσαι αμυντικός και δεν θες πολλά-πολλά με μεγάλη ευκολία. Ναι, αυτό γίνεται ακόμα πιο ορτατό αν έχεις μπροστά από το στήθος σου όλη την ώρα το ποτήρι με το ποτό σου.

Κοίτα τον κόσμο στα μάτια
Όχι στο πάτωμα, όχι τριγύρω σαν να μετράς τα δευτερόλεπτα να γλυτώσεις από την παρέα του, και προφανώς όχι συνέχεια στα σημεία ενδιαφέροντος, αν η συνομιλία είναι φλερτ. Το καταλάβαμε, κοίτα με που σου μιλάω τώρα.

Προσοχή στα νευρικά τικ σου
Είτε τα κάνεις από αμηχανία, είτε γιατί πιστεύεις ότι σου δίνουν ένα je ne sais quoi – σκέψου, για παράδειγμα, τύπο που περνάει το χέρι από τα μαλλιά του, φλεξάροντας παράλληλα και μπράτσο. Λιγότερη προσοχή θα πέσει στο μπράτσο και περισσότερη στο ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις με τα χέρια σου.

 




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα