1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Πώς θα αντιμετωπίσεις τις βραδινές λιγούρες


Το σκηνικό γνωστό: Το άγχος της δουλειάς, μια ερωτική απογοήτευση, μια ξαφνική «υπογλυκαιμία», μια αχαλίνωτη… έλξη προς το ψυγείο και εκείνη την οικογενειακή συσκευασία έξτρα παχυντικού παγωτού.

Οι βραδινές λιγούρες χτυπάνε αδυσώπητα όλους μας και δύσκολα τιθασεύονται. Δεν είναι όμως ανίκητες.

Με μερικές έξυπνες κινήσεις μπορείς να τις αποφύγεις ή να τις περιορίσεις τελοσπάντων ώστε να μην καταστρέψουν τη σιλουέτα σου.

Δες πως.

Πλύνε τα δόντια σου

Έχοντας πλύνει τα δόντια σου μετά το βραδινό, η αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας που έχεις στο στόμα, σε ωθεί να αποφύγεις να την «χαλάσεις» και να ξαναφάς. Και κάπως έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να αποφύγεις το παχυντικό επιδόρπιο ή τα «σνακ της λιγούρας» που τόσο πολύ θες να φας το βράδυ.

Μη λιώνεις στην τηλεόραση

Αν κάθε βράδυ λιώνεις στις σειρές τότε ήρθε η ώρα να κάνεις ένα διάλειμμα από την τηλεόραση. Έρευνες διαπίστωσαν ότι το να μένεις ξύπνιος μέχρι αργά κάνει ζημιά στο βιολογικό σου ρολόι, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πείνας αλλά και της λιγούρας. Άσε που χαζεύοντας σειρές είναι πολύ πιο πιθανό να τσιμπολογήσεις κάτι παχυντικό, χωρίς να το καταλάβεις.

Τρώγε συχνά μέσα στη μέρα

Η υπερκατανάλωση τροφής τη νύχτα έχει συνδεθεί με ακανόνιστα διατροφικά πρότυπα. Το να τρως σε προγραμματισμένα διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ενδεχομένως θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το σάκχαρό σου σταθερό, και άρα τον έλεγχο της όρεξής σου. Φυσικά, τα συχνά γεύματα μέσα στη μέρα θα πρέπει να είναι ελεγχόμενα και θρεπτικά, χωρίς υπερβολές.

Και βάλε πρωτεΐνη στα γεύματα

Το κάθε τρόφιμο έχει διαφορετικές επιπτώσεις στην όρεξή σου. Αν το βράδυ τσιμπολογάς επειδή σε πιάνει πείνα, η προσθήκη πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα θα σε βοηθήσει να περιορίσεις τις εκρήξεις λιγούρας. Θα βοηθήσει επίσης να νιώθεις πιο χορτασμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε όταν έρθει το βράδυ να μην πέσεις με τα μούτρα σε ό,τι βρεις στο ψυγείο.

Εστίασε αλλού την προσοχή σου

Η βαρεμάρα μπορεί να είναι ο λόγος που σε πιάνει μια ξαφνική λιγούρα τα βράδια. Αν δεν είσαι κουρασμένος, αλλά είναι πολύ αργά για σνακ, δοκίμασε να αποσπάσεις την προσοχή σου. Συχνά, μια ανεξήγητη λιγούρα για πατατάκια ή μπισκότα είναι απλώς ψυχολογική και δεν οφείλεται στην πείνα. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, το να κάνεις κάτι… σιχαμένο, όπως το να καθαρίσεις την τουαλέτα ή να την άμμο της γάτας, θα σου αποσπάσει την προσοχή. Δοκίμασε επίσης να κάνεις μια βραδινή βόλτα στο τετράγωνο αν σε πιάσει ξαφνική πείνα.

Πιες νεράκι

Το ήξερες ότι το σώμα μπορεί να μπερδεύει την πείνα με τη δίψα; Αν πεινάς πολύ το βράδυ, αλλά έχεις φάει κανονικά μέσα στη μέρα, πιες ένα ή δύο ποτήρια νερό για άμεση ενυδάτωση και… ανακούφιση από τις λιγούρες. Οι διαιτολόγοι συνιστούν οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα, αλλά ο αριθμός διαφοροποιείται ανάλογα τις ανάγκες σου και πόσα υγρά χάνεις.

Παραδώσου… αλλά σωστά

Δεν την παλεύεις με τίποτα και έχεις δοκιμάσει τα πάντα; Μπορείς να ενδώσεις στις βραδινές λιγούρες, κάνοντας όμως έξυπνες επιλογές. Δοκίμασε να φτιάξεις ποπ κορν χωρίς βούτυρο, ή ένα γιαούρτι με ένα ψιλοκομμένο φρούτο μέσα και λίγη κανέλα, ή ένα μήλο με τυρί κότατζ, ή μια χούφτα από μιξ ξηρών καρπών με αποξηραμένα φρούτα (χωρίς ζάχαρη ει δυνατόν) ή φτιάξε ένα «παγωτό» από μπανάνες: κόψε τις σε κομμάτια, βάλε τις στην κατάψυξη και μετά πέτα τις στο μπλέντερ, μαζί με άπαχο γάλα και λίγη βανίλια. Θα είναι σαν smoothie, αλλά με λιγότερες θερμίδες.

Δες επίσης: 25 υγιεινά σνακ για τις βραδινές λιγούρες  

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα