1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πώς αποθηκεύουμε σωστά τα όσπρια


Επειδή λοιπόν τα όσπρια που φτάνουν στα χέρια μας δεν γνωρίζουμε ακριβώς την επεξεργασία που έχουν υποστεί προηγουμένως, καλύτερα να μην χρησιμοποιήσουμε αεροστεγή δοχεία. Είναι απαραίτητο τα χύμα όσπρια να διατηρηθούν σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος, όπως ένα ντουλάπι το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται μακριά από πηγές θερμότητας ή ηλιακό φως.

Επίσης απαραίτητο είναι τα όσπρια να αναπνέουν. Οπότε αποκλείονται για την μακρόχρονη αποθήκευσή τους οι νάιλον σακούλες, τα βάζα ή άλλα αεροστεγή δοχεία. Καταλληλότερα είναι καθαρά πάνινα ή ακόμα και χάρτινα σακουλάκια.

Ένα άλλο σωτήριο κόλπο για να μην πιάσουν ζωύφια τα όσπρια είναι να προσθέσουμε μέσα στο σακουλάκι μερικά φύλλα δάφνης, ή 2-3 μπαχάρια, ή 2-3 γαρίφαλα, ή λίγο χοντρό αλάτι. Αν ανοιχτεί ένα τυποποιημένο σακουλάκι με όσπρια καλό θα είναι το υπόλοιπο να κλειστεί και πάλι μέσα στην αρχική συσκευασία και να κλειστεί ερμητικά. Καλό είναι να καταναλωθούν το πολύ σε 6 μήνες.

Εάν παρόλα αυτά τα όσπριά σας δε θυμάστε από πότε τα έχετε στο ντουλάπι το μαγείρεμά τους δεν είναι επικίνδυνο, απλά μπορεί να μην έχετε ένα τόσο γευστικό αποτέλεσμα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα