1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πότε πέφτουν οι αργίες του 2024;


Το 2023 μας αποχαιρέτησε με ένα ωραιότατο χριστουγεννιάτικο τετραήμερο, τουλάχιστον όσους από εμάς έχουμε ακόμα την τύχη να μην δουλεύουμε τις αργίες, και το αυτό επιθυμούμε και για τη νέα χρονιά που ξημερώνει σε λίγες ώρες. Επειδή όμως εμείς εδώ μιλάμε με στοιχεία, και όχι με ευχολόγια, τα βάλαμε κάτω και τα μετρήσαμε μήνα-μήνα, για να ξέρεις τι έχεις να περιμένεις από το 2024.

Ιανουάριος

Με χαμένη αργία ξεκινά η νέα χρονιά για όσους δουλεύουν το κλασικό πενθήμερο, καθότι τα Φώτα πέφτουν Σάββατο. Θα περιμένουμε να επανορθώσει.

Φεβρουάριος

Μηδέν αργίες έχει φέτος ο κουτσός Φλεβάρης, καθότι το φετινό Πάσχα πέφτει αργά συμπαρασύροντας και την Καθαρά Δευτέρα. Έρχεται όμως η επανόρθωση…

Μάρτιος

Δύο τριήμερα back to back φέρνει ο πρώτος ανοιξιάτικος μήνας, για να ξεπλύνει τις ντροπές των προηγούμενων δύο: Καθαρά Δευτέρα στις 18 Μαρτίου, και καπάκια 25η Μαρτίου επίσης Δευτέρα. Κλείσε εισιτήρια από τώρα αν σχεδιάζεις εκδρομές, προβλέπεται πανικός.

Απρίλιος

Είπαμε, Πάσχα αργά φέτος, οπότε αργίες και τον Απρίλιο γιοκ. Τον Μάιο όμως έχει να γίνει χαμός.

Μάιος

Σφαγές προβλέπονται στα γραφεία για την άδεια της Πέμπτης 2 Μαΐου, που θα είναι η μόνη εργάσιμη ανάμεσα στην Πρωτομαγιά, που πέφτει Τετάρτη, και το πασχαλινό τετραήμερο. Μεγάλη Παρασκευή, που λες, στις 3 Μαΐου, Δευτέρα του Πάσχα στις 6 Μαΐου.

Ιούνιος

Δευτέρα 24 Ιουνίου πέφτει φέτος του Αγίου Πνεύματος, προς χαρά μεγάλη όσων κάνουν παραδοσιακά την πρώτη βουτιά της χρονιάς εκείνη την ημέρα και δεν θα χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με τα κρυοπαγήματα των αρχών του Ιουνίου.

Ιούλιος

Εξίσου παραδοσιακά, ο Ιούλιος δεν έχει ποτέ αργίες, του το συγχωρούμε όμως γιατί είναι ωραίο παιδί.

Αύγουστος

Πέμπτη πέφτει φέτος η αργία που ποτέ δεν προσέχεις πότε πέφτει γιατί σε πετυχαίνει πάντα σε διακοπές, ο Δεκαπενταύγουστος.

Σεπτέμβριος

Δεν έχει ποτέ αργίες, πάμε παρακάτω.

Οκτώβριος

Ωραιότατη Δευτέρα πέφτει η 28η Οκτωβρίου, η οποία (φαν φακτ για να εντυπωσιάζεις τις παρέες σου) πέφτει πάντα ίδια μέρα με την 25η Μαρτίου.

Νοέμβριος

Αν δουλεύεις σε σχολείο, αποχαιρέτα την 17η Νοεμβρίου που χάνεις επειδή πέφτει Κυριακή. Οι υπόλοιποι, τι είχαμε από τον Νοέμβριο, τι χάσαμε.

Δεκέμβριος

Δεν είναι κάθε χρόνο τετραήμερο τα Χριστούγεννα, που φέτος θα πέσουν πιο άβολα από ποτέ, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26, για να σπάσουν την εβδομάδα στα τρία. Ζήτα από τώρα άδεια την Παρασκευή 27, να σε ζηλεύουν όλοι.

Καλή χρονιά, γεμάτη αργίες!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα