1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Tέλειες ιδέες για να φτιάξεις μόνος σου δωράκια


Μέσα σε όλα αυτά που ζούμε, αρκετές φορές χρειάζεται να προσαρμόσουμε τις ανάγκες μας στα νέα δεδομένα που υπάρχουν γύρω μας. Περισσότερος χρόνος στο σπίτι λοιπόν, οι αγορές μας πλέον πραγματοποιούνται κυρίως ηλεκτρονικά κι οι ανταλλαγές δώρων που συνηθίζονταν πριν την έλευση της νέας χρονιάς, θα γίνουν διαδικτυακά=πάντα αν δεήσουν  οι εταιρείες κούριερ, βέβαια. Μέσα σε αυτό το κλίμα λοιπόν, υπάρχουν περιθώρια ώστε να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μόνοι μας δωράκια, μέσα σε λίγα λεπτά και να τα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας, όταν συναντηθούμε και πάλι.

Ξύλινο κρεμαστό stand για την κουζίνα

Δεν θα χρειαστείς πολλά υλικά πέρα από ένα ξύλο κοπής και 3 ξύλινα κουτάκια τα οποία μπορείς να διαλέξεις μέσα από πληθώρα επιλογών σε Online και φυσικά καταστήματα (με τη μέθοδο του clickaway). Με ξυλόκολλα ή με βίδες αν προτιμάς  μπορείς να στερεώσεις τα κουτάκια στο ξύλο κοπής.  Από την πίσω πλευρά στερέωσε ένα δερμάτινο ή κανονικό σκοινάκι για να κρεμαστεί στον τοίχο.

Ένα κάδρακι-κολάζ με φωτογραφίες του αγαπημένου/ης σου

Ξεκινάμε με όσα θα χρειαστείς: έναν καμβά, εκτυπωμένες φωτογραφίες στο μέγεθος που θες (εξαρτάται το μέγεθος του καμβά και την ποσότητα των φωτογραφιών), κόλλα για ντεκουπάζ, ψαλίδι (θα χρειαστεί σίγουρα να κόψεις κάποιες φωτογραφίες), ένα μολύβι ή ένα μαρκαδόρο για να σχεδιάσεις το σχήμα που θες πάνω στον καμβά, τέμπερες ή σπρέι για να χρωματίσεις αν θες τον υπόλοιπο καμβά.

Αν είσαι μερακλής και το έχεις λίγο παραπάνω, μπορείς να σχηματίσεις και μια καρδιά ή κάτι άλλο που σας αρέσει από κοινού. Κόβεις τις φωτογραφίες, σε όποιο μέγεθος σε εξυπηρετεί και τις κολλάς μία προς μία στο επιθυμητό.

Με τις τέμπερες, τους μαρκαδόρους ή το σπρέι (ό,τι σου βρίσκεται πιο πρόχειρο) χρωματίζεις τα λευκά σημεία του καμβά, κι έπειτα τον τοποθετείς σε ένα καδράκι που έχεις επιλέξει (κι οι παλιές κορνίζες κάνουν δουλειά).

Χειροποίητο κουτάκι αναμνήσεων

Δεν ξέρουμε αν έχει πάρει το μάτι σου αυτά τα explosion boxes, με τα οποία στο εξωτερικό και δη στην Αμερική γίνεται χαμός κάνα λινκ για να καταλάβουν; . Με βασικά είδη χειροτεχνίας και κάποιες φωτογραφίες μπορείς να χαρίσεις στο έτερον ήμισυ ένα κουτάκι που θα έχει μπόλικες αναμνήσεις από τα δυο σας. Αν δεν μας πιστεύεις ότι φτιάχνεται πανεύκολα, τσέκαρε και το βιντεάκι!

Candy Crackers

Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκοπαιχνίδια εκεί έξω είναι σίγουρα τα candy crackers, που έχουν κυρίως την τιμητική τους σε όλη την περίοδο των Χριστουγέννων. Δεν χρειάζεσαι πολλά για να το φτιάξεις. Με τον εσωτερικό χαρτονένιο κύλινδρο του χαρτιού κουζίνας, λίγη κόλλα, χαρτί περιτυλίγματος κι ένα ψαλίδι, είσαι κομπλέ. Για τη γέμιση, μπορείς να διαλέξεις όποια γλυκά θες. Σου έχουμε και κατατοπιστικό βιντεάκι για τυχόν απορίες.

Αρωματικά κεριά

Κάθε ρομαντικό σπίτι που σέβεται τον εαυτό του, έχει μπόλικα αρωματικά κεριά προς άναμμα. Επομένως ένα χειροποίητο κερί είναι δίχως άλλο ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να δημιουργήσεις μόνος σου σε λίγα λεπτά και να το χαρίσεις στους αγαπημένους σου. Διαφωτιστικό βιντεάκι ακολουθεί σε 3, 2, 1.

Βραχιολάκι Φιλίας

Σε γυρνάμε πίσω στα παιδικά σου χρόνια. Εκείνη την όμορφη εποχή που ακόμη κρύβεις στην καρδιά σου, γιατί η μόνη σου έγνοια ήταν να βρεις περισσότερο χρόνο για παιχνίδι. Κάπου εκεί θα θυμηθείς ένα βραχιολάκι φιλίας που σου είχε χαρίσει κάποιος συμμαθητής ή μια συμμαθήτρια και θα συγκινηθείς. Με τον ίδιο τρόπο θα συγκινηθεί κι αυτός που θα του το χαρίσεις. Παίρνοντας ελάχιστα λεπτά από τον χρόνο σου, αν ακολουθήσεις τις οδηγίες του βίντεο, το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.

Δαχτυλίδι με σύρμα

Στα DIY κοσμήματα, έχουμε μια αδυναμία παραπάνω. Όχι μόνο επειδή είναι πανέμορφα, αλλά κυρίως επειδή μπορείς να φτιάξεις κι εσύ ένα, σε πολύ λίγα λεπτά, έχοντας μόνο ένα πράγμα, δηλαδή σύρμα. Κράτα σημειώσεις από το βίντεο που ακολουθεί και σύντομα θα έχεις έτοιμο ένα ακόμη τέλειο DIY δωράκι της τελευταίας στιγμής.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα