1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Πώς θα κοιμηθείς πιο εύκολα στη ζέστη


Το θερμόμετρο δείχνει 38 βαθμούς, κι ας έχει πέσει η νύχτα προ πολλού, και ύπνος δεν σε πιάνει με τίποτα; Υπάρχουν μερικά δροσερά μυστικά που μπορείς να δοκιμάσεις.

Η παλιά καλή βρεγμένη πετσέτα. Κόλπο των παλιών, που δεν είχαν air condition: Βρέχεις ένα πετσετάκι της κουζίνας, ή άλλο ύφασμα που να είναι αρκετά «βαρύ» ώστε να μην στεγνώσει αμέσως, αλλά όχι τόσο βαρύ όσο η πετσέτα του μπάνιου, και το κρεμάς στο ανοιχτό παράθυρο. Το παραμικρό νυχτερινό αεράκι, όσο αδύναμο και αν είναι, θα μπαίνει μέσα πιο δροσερό.

Μην κοιμάσαι γυμνός/η. Ξέρεις γιατί οι Σαουδάραβες κυκλοφορούν με αυτές τις μακριές κελεμπίες στους 50 βαθμούς υπό σκιάν; Γιατί τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό στη ζέστη από τον ιδρώτα πάνω στο δέρμα σου που δεν απορροφάται από κάτι, και μένει εκεί. Είναι μύθος ότι θα ζεσταίνεσαι λιγότερο αν είσαι ολόγυμνος/η. Προτίμησε φανελένιες καλοκαιρινές πιτζάμες, ή αν δεν τις αντέχεις με τίποτα, έστω ελαφρύ βαμβακερό σεντόνι για να (μισο)σκεπαστείς.

Αέρισε καλά το σπίτι. Αργά το απόγευμα, εκεί γύρω στη δύση του ήλιου ή λίγο πιο μετά, άνοιξε όλα τα παράθυρα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ρεύμα, και άφησέ τα ανοιχτά για τουλάχιστον μία ώρα. Εξοπλίσου με ταμπλέτες για τα κουνούπια, δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή.

Κάνε ένα κρύο ντους πριν κοιμηθείς. Θα ρίξει τη θερμοκρασία του σώματος, θα ξεπλύνει τον ιδρώτα, και θα σε βοηθήσει να πέσεις για ύπνο νιώθοντας γενικώς καλύτερα. Χώρια που κάνει θαύματα στη σύσφιξη του δέρματος. Αν δυσκολεύεσαι, δοκίμασε το κόλπο να κρατήσεις το «τηλέφωνο» του ντους πάνω από τον ώμο σου αρχικά σε χλιαρό νερό, και μετά από λίγο να κλείσεις τελείως το ζεστό –ή να γυρίσεις τη βρύση απότομα στο κρύο. Τα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα είναι δύσκολα, μετά συνηθίζεις.

Πρόσεξε τι τρως το βράδυ. Το σώμα σου για να μεταβολίσει τις τροφές ανεβάζει θερμοκρασία, πράγμα που σημαίνει πως είναι πολύ προτιμότερο να φας για βραδινό ένα γιαούρτι, μια μικρή σαλάτα, ή ένα φρούτο, απ’ ό,τι μια μπριζόλα. Άσε που το να φτιάξεις μια μπριζόλα θα ανεβάσει την θερμοκρασία του σπιτιού, καθότι τα μάτια της κουζίνας και ο φούρνος εκπέμπουν θερμότητα, και δεν το θέλουμε αυτό.

Πιες ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν πέσεις για ύπνο. Η ζέστη και ο ιδρώτας μας αφυδατώνουν (ποιος θα το περίμενε) και το σώμα μας έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης τις μέρες –και τις νύχτες– που ο υδράργυρος χτυπάει 40άρια.

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν: Γέμισε μια βαμβακερή κάλτσα με ρύζι, δέσε την άκρη της και βαλ’ την στην κατάψυξη για μία ώρα. Είναι το καλοκαιρινό αντίστοιχο της θερμοφόρας, κόλπο που μάθαμε από το ίντερνετ και σώζει ζωές. Για έξτρα άμεση δροσιά, την τοποθετείς στα σημεία των παλμών: τους καρπούς, τον λαιμό, τους αγκώνες, τους αστραγάλους και το πίσω μέρος των γονάτων.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα