1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Προσωπική άποψη του Αρχιεπισκόπου η μη βάφτιση νηπίων παιδιών ομόφυλων – Thestival


«Η πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου σχετικά με την μη βάπτιση νηπίων παιδιών υιοθετημένων από ομόφυλα ζευγάρια αποτελεί προσωπική του άποψη, η οποία δεν απηχεί τη θέση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αναμένει την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής Νομοκανονικών και Δογματικών Θεμάτων, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2024», τονίζει σε δήλωσή του στο Elefterostypos.gr ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Όπως σημειώνει ο κ. Χρυσόστομος, «η μη βάπτιση των συγκεκριμένων παιδιών αποτελεί ιδιάζον κανονικό επιτίμιο σε αυτά επειδή υιοθετήθηκαν από ομόφυλα ζευγάρια τα οποία αμαρτάνουν». Και προσθέτει ότι «η συμφωνία του παρισταμένου Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο ίδιο θέμα αναιρείται από την έμπρακτη ενέργειά του, της βάπτισης δηλαδή νηπίων παιδιών υιοθετημένων από ομόφυλα ζευγάρια, στη Γλυφάδα».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είχε επισημάνει ότι «κανένας δεν μπορεί να αποκλειστεί από το μυστήριο του βαπτίσματος. Το πρόβλημα για την Εκκλησία δεν είναι να εκδικηθεί αυτούς οι οποίοι κάνουν αυτή τη μορφή γάμου που επιλέγουν. Το θέμα για την Εκκλησία είναι ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί μια τέτοια μορφή σχέσεως, γαμικής έξω από τον παραδοσιακό γάμο».

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε στο ερώτημα τι θα κάνει η Εκκλησία με τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών. «Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απαντώντας στο ερώτημα, τι θα κάνει η Εκκλησία με τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα