1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Ποιοι εκατομμυριούχοι επενδύουν στην αντιγήρανση για να ζήσουν περισσότερο


Δισεκατομμυριούχοι όπως ο Τζεφ Μπέζος και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ επενδύουν σε τεχνολογίες αντιγήρανσης και σύντομα θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους για να επιμηκύνουν τη ζωή τους και να ζήσουν πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο στο παρελθόν.

Οι επιστήμονες μάλιστα εκτιμούν ότι οι εντυπωσιακές πρόοδοι στην έρευνα κατά της γήρανσης θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να ζήσουν περισσότερο από τους προγόνους τους, αλλά οι θεραπείες θα έχουν μια τιμή που, επί του παρόντος, δεν θα είναι προσιτή για τους περισσότερους.

Αυτό σημαίνει ότι οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου θα μπορούσαν να είναι οι πρώτοι που θα αποκτήσουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες πρωτοποριακές θεραπείες μακροζωίας.

Το 2021, ο Μπέζος φέρεται να έκανε μια επένδυση στην Altos Labs, μια startup βιοτεχνολογίας που επικεντρώνεται στον «προγραμματισμό κυτταρικής αναζωογόνησης για την αποκατάσταση της υγείας και της ανθεκτικότητας των κυττάρων».

Ο Μπέζος έχει επίσης επενδύσει στην Unity Biotechnology, μια εταιρεία με έδρα το Νότιο Σαν Φρανσίσκο που ερευνά τα «γηρασμένα κύτταρα», τα οποία σταματούν να διαιρούνται στους ανθρώπους καθώς γερνούν. Η ιδέα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, είναι να αναπτυχθούν «μετασχηματιστικά φάρμακα για να επιβραδύνουν, να σταματήσουν ή να επιφυλάσσουν τις ασθένειες της γήρανσης».

Ο Ζάκερμπεργκ από την άλλη και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, είναι συνιδρυτές του The Breakthrough Prize, το οποίο δίνειι ετησίως τρία εκατομμύρια δολάρια σε επιστήμονες που κάνουν «μεταμορφωτικές προόδους στην κατανόηση των ζωντανών συστημάτων και στην επέκταση της ανθρώπινης ζωής».

Σου φαίνεται πως κάτι τέτοιο θα εντείνει της ανισότητες; Καλά σου φαίνεται.

Ένας βιοηθικολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, ο Κρίστοφερ Ουέρχαμ, δήλωσε ότι αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να επιδεινώσουν όλα τα είδη των υφιστάμενων ανισοτήτων. «Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι είχαμε ένα είδος εμβολίου για την πανδημία της ηλικίας. Αυτό θα επιδεινώσει δυνητικά όλα τα είδη των υφιστάμενων ανισοτήτων που έχουμε», δήλωσε στους Times.

Ο Ουέρχαμ πρόσθεσε ότι αυτή η ανισότητα θα μπορούσε να γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθώς οι δισεκατομμυριούχοι θα είχαν στη συνέχεια ακόμη περισσότερο χρόνο για να αυξήσουν τον πλούτο τους.

«Όσο περισσότερο ζεις, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο πλούτος σου. Όσο πιο πλούσιος είσαι, τόσο μεγαλύτερη πολιτική επιρροή έχεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Greek Reporter

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα