1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Κίνδυνος υγείας αν κάνετε αυτό με το αβοκάντο – Ξεκίνησε από viral κόλπο στο ίντερνετ


Όσο δημοφιλές κι αν είναι το αβοκάντο, είναι επίσης γνωστό ότι είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα φρούτα όσον αφορά τον σωστό χρόνο ωρίμανσης.

Και ενώ μερικοί μπορεί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουν ότι το αβοκάντο τους δεν θα χαλάσει πολύ γρήγορα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το να κάνετε κάτι συγκεκριμένο κατά την συντήρησή του μπορεί να είναι ένας πιθανός κίνδυνος για την υγεία.

Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να καταλάβετε εάν πρέπει ή όχι να φάτε αβοκάντο

Η υπερβολική ωρίμανση στα φρούτα μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό δυνητικά τοξικών ενώσεων, οι οποίες μπορεί να αναδίδουν μια χημική οσμή και γεύση.

Αν θέλετε να καταλάβετε πόσο φρέσκο είναι ένα avocado, ξεκινήστε κοιτάζοντας το χρώμα της φλούδας του: Τα λιγότερο ώριμα φρούτα θα είναι πιο ανοιχτό πράσινο, ενώ τα πιο σκούρα φρούτα θα είναι πιο κοντά στην φάση ωρίμανσης.

Επίσης όταν τα πιέζετε ελαφρώς είναι ένας ακόμα γνωστός ένας σημαντικός δείκτης φρεσκάδας. Όλα τα αβοκάντο που τα αισθάνεστε πολύ σφιχτά χρειάζονται ακόμα λίγο χρόνο προτού να είναι έτοιμα να καταναλωθούν. Αν το αισθάνεστε πολύ μαλακό τότε έχει ξεπεράσει ήδη την ώριμη φάση και είναι πιο κοντά στο να θεωρηθεί σάπιο.

Μόλις αποφασίσετε να κόψετε το avocado σας, μπορείτε να το ελέγξετε οπτικά για σημάδια αλλοίωσης. Εάν παρατηρήσετε μούχλα οπουδήποτε μέσα ή πάνω στο φρούτο, μεγάλες καφέ και μαύρες κηλίδες σε όλη τη σάρκα, μια νηματώδη υφή, ή σκούρες ραβδώσεις, είναι σημάδια ότι το αβοκάντο έχει πιθανότατα αρχίσει να σαπίζει και είναι πολύ επικίνδυνο για κατανάλωση.

Μην προσπαθήσετε να “σώσετε” οποιοδήποτε μέρος ενός σάπιου, με ξινή μυρωδιά, ή μουχλιασμένο avocado, καθώς μπορεί να σας αρρωστήσει.

Η συντήρηση του αβοκάντο με έναν συγκεκριμένο τρόπο ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία

Όμως, αν και σε κανέναν δεν αρέσει να σαπίσει το avocado του προτού το απολαύσει, το να κάνετε ορισμένα πράγματα για να μην αλλοιωθεί μπορεί να παρουσιάσει επιπλέον κίνδυνο για την υγεία.

Σε μια viral ανάρτηση στο διαδίκτυο από τον Φεβρουάριο, ένας χρήστης έδειξε πώς η βύθιση των αβοκάντο σε νερό και εν συνεχεία στο ψυγείο θα μπορούσε να τα διατηρήσει τέλεια φρέσκα για έως και δύο εβδομάδες.

Αλλά αν και αυτό φαίνεται να πετυχαίνει με πράσινα, βρώσιμα avocado, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτό το κόλπο εγγυμονεί κινδύνους.

Ο FDA δεν συνιστά αυτήν την πρακτική: Η κύρια ανησυχία είναι η πιθανότητα ότι τυχόν υπολείμματα από ανθρώπινα παθογόνα (π.χ. Listeria monocytogenes, Salmonella spp., κ.λπ.) που μπορεί να είναι ήδη στην επιφάνεια του avocado, ενδέχεται να πολλαπλασιαστούν κατά την αποθήκευση, όταν βυθίζεται στο νερό.

Πηγές: https://www.foodsafety.gov, https://www.fda.gov, https://www.today.com, https://www.healthline.com, https://bestlifeonline.com

φωτό: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4 απλοί τρόποι για να ωριμάσετε τα αβοκάντο (και 1 μύθος)

“Σωτήριο” το αβοκάντο για το λίπος στην κοιλιά: Έρευνα για το πώς και πόσο να τρώτε

Πώς να φτιάξετε μάσκα μαλλιών με αβοκάντο: Τι προσφέρει – Οδηγίες για 7 συνταγές

Αν προσέξετε αυτό στο αβοκάντο, μην το φάτε, λένε ειδικοί

Αβοκάντο για χοληστερόλη, καρκίνο, μάτια και εγκέφαλο: Επιστημονικές ενδείξεις και αποδείξεις

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα