1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Ποιες τροφές καταπολεμούν την κυτταρίτιδα;


Θαύματα στην περίπτωση της κυτταρίτιδας δεν γίνονται, μιας και είναι κατά κύριο λόγο γενετική, όμως ο τρόπος ζωής και δη διατροφής παίζει σημαντικό ρόλο στην μείωσή της.

Στα αίτια της εμφάνισής της συγκαταλέγονται η καθιστική ζωή, η μειωμένη κίνηση και φυσική δραστηριότητα, η διαταραγμένη κυκλοφορία του αίματος, ορισμένες ορμονικές διαταραχές, η ύπαρξη παχυσαρκίας και κακής διατροφής, το κάπνισμα, η συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ, ακόμα και η δυσκοιλιότητα.

Η αντιμετώπισή της λοιπόν συνίσταται στη διαχείριση όλων αυτών των παραγόντων, με τη σωστή διατροφή και την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας να κατέχουν πρωταρχικό ρόλο.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτριο Πέτσιο, Διατροφολόγο, το διατροφικό σχήμα για την αντιμετώπισή της συμπεριλαμβάνει αυξημένη πρόσληψη φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης, τόσο για τις σημαντικές τους βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όσο και για τις φυτικές ίνες αλλά και την υψηλή τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.

Στοιχεία όπως οι βιταμίνες Α, Ε και C, καθώς και τα καροτένια, το σελήνιο και τα φλαβονοειδή, μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία της πρόωρης γήρανσης, ενώ ταυτόχρονα, έχουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, διαδικασία σημαντική για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Ο ειδικός συστήνει επίσης τη μειωμένη πρόσληψη λιπαρών, ιδιαίτερα κορεσμένων που εντοπίζονται στα ζωικά τρόφιμα, στα τηγανιτά, σε συσκευασμένα τρόφιμα και στα γλυκά, καθώς και μειωμένη πρόσληψη αλατιού και νατρίου γενικότερα, καθώς το τελευταίο ευνοεί την κατακράτηση νερού. Παράλληλα, θα πρέπει να προσλαμβάνουμε αρκετά υγρά προς αποφυγήν αφυδάτωσης και επιδείνωσης, τόσο της κατακράτησης όσο και της συνολικής εμφάνισης του δέρματος. Το αλκοόλ με τη σειρά του, θα πρέπει να καταναλώνεται σε περιορισμένη ποσότητα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη διατροφή σου είναι οι εξής:

* Αντικατάστησε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως το άσπρο ψωμί, τα μπισκότα και τα λευκά ζυμαρικά, με τα ολικής αλέσεως. Συνιστάται η κατανάλωση 35 γραμμάριων φυτικών ινών καθημερινά.

* Άλλαξε τα κακά λίπη στη διατροφή -κορεσμένα και trans λιπαρά – με πιο ποιοτικά λιπαρά. Προτείνεται κατανάλωση 200 mg δοκοσαεξανικού οξέος (DHA, ωμέγα-3 λιπαρά) ημερησίως – που είναι ισοδύναμο με δύο μερίδες σολομού την εβδομάδα. Δοκίμασε επίσης κολιό, σαρδέλες, αντζούγιες και πέρκα.

* Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C είναι τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, το ακτινίδιο, οι φράουλες, οι κόκκινες πιπεριές, το μπρόκολο κ.α., μπορούν να βοηθήσουν.

* Το διοξείδιο του πυριτίου που απαντάται σε φυτικές τροφές μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Το πυρίτιο βρίσκεται συχνά σε μέρη που συχνά πετάμε– όπως είναι οι ίνες και οι φλούδες. Ιδανικά, προσπαθησε να καταναλώνεις ολόκληρα τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως τη φλούδα από το αγγούρι και τις ίνες από το σέλινο και τα σπαράγγια.

* Για να διατηρείς το δέρμα σου ενυδατωμένο, πρέπει να καταναλώνετε και τις ανάλογες ποσότητες υγρών. Υπολόγισε τουλάχιστον 6 ποτήρια υγρών κάθε μέρα.

Με πληροφορίες από iatronet


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα