1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Πλήθος πιστών στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη (φωτο & video) – Thestival


Πλήθος πιστών, αυτοδιοικητικών και πολιτικών στελεχών βρίσκεται αυτήν την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας και έξω από αυτόν για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου.

Χιλιάδες πιστοί φώναξαν “άξιος” κατά την άφιξή του στον ναό, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά έξω από τον ναό, παρά τον βροχερό καιρό.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η τελετή ενθρόνισης η οποία γίνεται προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Στον Ιερό Ναό δίνουν το παρών μεταξύ άλλων ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης. Στον Ιερό Ναό για την ενθρόνιση παρέστησαν και βουλευτές διαφόρων κομμάτων του κοινοβουλίου.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα