1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης – Μια στιγμή που μας συγκλόνισε!


~ Στα χρόνια που με αξίωσε ο καλός Θεός να ζήσω κοντά στον Πατέρα Ιωάννη, ένιωθα συνεχώς την μεγάλη ευεργεσία του Κυρίου να είμαι δίπλα σε έναν άνθρωπο ο οποίος διέφερε τελείως από τους άλλους συνανθρώπους μας!

Αν και ολιγογράμματος (είχε πάει σε δυο τρεις τάξεις του δημοτικού σχολείου), είχε τον θείο φωτισμό σε τέτοιο βαθμό που μπορούσε να διαβάζει τις καρδιές και τους λογισμούς των ανθρώπων! Κανείς δε μπορούσε να τον ξεγελάσει! Όσους προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τον εαυτό τους και να ωραιοποιήσουν τις καταστάσεις, τους επανέφερε στην αλήθεια, πάντοτε σεβόμενος το κάθε πρόσωπο ως εικόνα του Θεού και με μεγάλη διάκριση!

Σε μία επίσκεψή μας στην οικία του, ήμασταν αρκετοί και λίγο πριν να αποχωρήσουμε μας κάλεσε για να μας σταυρώσει με το λαδάκι που ήταν δίπλα από τα άγια λείψανα. Είχε μία μεγάλη κούπα για κανδήλι και πάντοτε έκαιγαν τρεις καντηλήθρες, προς τιμήν της Αγίας Τριάδος! Σταυρώνοντάς μας έλεγε και ευχές για την απαλλαγή από τα συγκεκριμένα πάθη που έπασχε ο καθένας μας! Αυτό το διαπιστώσαμε όταν φύγαμε και συνομιλήσαμε μεταξύ μας, γιατί ο άγιος Πατήρ την ώρα που έλεγε τις ευχές στον καθένα μας, προσευχόταν ψιθυριστά ώστε να μην ακούν οι υπόλοιποι! Ήταν μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που ζήσαμε κοντά του!

Ας έχουμε πάντοτε την αγία ευχή του!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής – εκπαιδευτικός

πηγή: facebook


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα