1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου οι αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις για τα 20ά ονομαστήρια του Μητροπολίτη Άνθιμου – Thestival


Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, όπου γιορτάστηκαν τα 20ά ονομαστήρια του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε αυτό το αξίωμα. Οι εκδηλώσεις ήταν παράλληλα και αποχαιρετιστήριες, καθώς ο κ. Άνθιμος έχει υποβάλλει την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όσα ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, της διακονίας του, προσέφερε στην εκκλησία με όλες του τις δυνάμεις, με όλα του τα προσόντα, μέσα πάντοτε στις ανθρώπινες δυνατότητες», τόνισε μετά το τέλος της λειτουργίας και των εκδηλώσεων ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και του ευχήθηκε να ζήσει πολλά χρόνια ακόμη.

Ο ίδιος ο κ. Άνθιμος, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, θέλησε να αναφερθεί στη δύσκολη πορεία που είχε όλα αυτά τα χρόνια που έφυγε μακριά από τους γονείς του και την πατρίδα του, τον Πύργο Ηλείας, για να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού. Την ίδια ώρα ιερείς και πιστοί αναφωνούσαν «άξιος».

Νωρίτερα, το πλούσιο ποιμαντορικό, ανθρωπιστικό και κοινωφελές έργο του κ. Άνθιμου, τόσο στον Έβρο όπου διετέλεσε για 30 χρόνια μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, όσο και στη Θεσσαλονίκη όπου διατελεί μητροπολίτης από το 2004, ονομάτισε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης. Με αντίστοιχες τοποθετήσεις και θερμά λόγια τον αποχαιρέτησαν από την πλευρά τους ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η παρακαταθήκη που μας αφήνετε, θα αποτελεί για όλους μας, κληρικούς και πιστούς, ακένωτη πηγή έμπνευσης, οδηγό αγάπης, κατανόησης και διάθεσης για κοινωνική προσφορά. Ήσασταν και παραμένετε πνευματικός ταγός του τόπου, με τα αισθητήρια πάντα ευαίσθητα στον ανθρώπινο πόνο και στα εθνικά ζητήματα», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης, εκφράζοντας ως υφυπουργός Εσωτερικών αλλά και ως πολίτης την απέραντη ευγνωμοσύνη του -όπως είπε- για την προσφορά του στην πατρίδα και στον συνάνθρωπο.

«Σ’ αυτήν την περίοδο της μεγάλης διεθνούς αβεβαιότητας και ανασφάλειας, σε μια περίοδο που ομολογουμένως δοκιμάζονται οι αντοχές όλων μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι το έργο και ο λόγος σας, που μεταφέρει τη σταθερότητα της πίστης και το σπόρο της ελπίδας, την αγάπη για την πατρίδα, την αλληλεγγύη για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, θα παραμείνει βαθιά ριζωμένο στο έργο που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας. Ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας μάλιστα, ευχαρίστησε τον κ. Άνθιμο, τόσο για το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα στην περιφέρεια, όσο και στον ίδιο προσωπικά στα εύκολα και στα δύσκολα.

«Η χριστιανική διακονία που με ζήλο και αυταπάρνηση προσφέρατε και το πλούσιο ποιμαντικό έργο σας, μαρτυρεί αδιάψευστα πως τιμήσατε την αποστολή σας, διακριθήκατε ως ξεχωριστός ιεράρχης και υπέρμετρα σεβάσμιος ανάμεσα στους κόλπους της ελλαδικής εκκλησίας», είπε τέλος ο κ. Ζέρβας, ο οποίος του χάρισε συμβολικά μία εικόνα του πολιούχου Αγίου Δημητρίου για να τον συντροφεύει στο ησυχαστήριό του, ενώ ευχήθηκε να συνεχίσει ακατάπαυστα να προσεύχεται για την πόλη και το λαό που με τόση αγάπη και στοργή υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα