1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας


«Μπουρλότο» έριξε ο Αλέξης Τσίπρας με την απόφασή του να παραιτηθεί από πρόεδρος του κόμματος και να μην είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές κάλπες για τη νέα ηγεσία.

Με την απόφαση αυτή απέρριψε προτάσεις για «δυαρχία» (δηλαδή να παραμείνει πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας και να εκλεγεί άλλο πρόσωπο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ), όπως και την «υποκριτική παραίτηση», όπως είπε, για να αναβαπτισθεί μέσω της επανεκλογής του.

Από τις πρώτες πληροφορίες και εκτιμήσεις σύμφωνα με το Euro2day, προκύπτει ότι ο κ. Τσίπρας απέρριψε την (ισχυρή) πρόταση των συνεργατών του να παραιτηθεί μεν τώρα αλλά να είναι υποψήφιος για το αξίωμα, με το επιχείρημα ότι αυτό θα ήταν “ψεύτικη παραίτηση” που θα διόγκωνε την επιχείρηση απαξίωσης του από τους πολιτικούς αντιπάλους.

Στο ερώτημα τι μεσολάβησε από το βράδυ της Κυριακής που είπε ότι θα θέσει εαυτόν στην κρίση των μελών του κόμματος, προϊδεάζοντας σε εκ νέου υποψηφιότητά του για την προεδρία, μέχρι σήμερα που ανακοίνωσε την παραίτησή του χωρίς υποψηφιότητα για επανεκλογή, η απάντηση παραπέμπει στην πολιτική και προσωπική αξιοπρέπεια.

Δείτε τις δηλώσεις του:

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα