1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πανεύκολη και πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά με πράσο


Μια πολύ γνωστή φράση, η οποία χρησιμοποιείται συχνά, είναι η “Σ′ έπιασα στα πράσα”. Από πού μπορεί να προέρχεται; Μια εκδοχή θέλει τον λήσταρχο Καρρά, ο οποίος δρούσε τον καιρό που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα της Ελλάδας και είχε γίνει ο φόβος των κατοίκων και πονοκέφαλος των αστυνομικών, να συλλαμβάνεται μέσα σε έναν κήπο με πράσα κοντά στο Περιστέρι! Όχι από τους αστυνομικούς, αλλά από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που μπήκε να ληστέψει!

Το πράσο είναι ένα από τα πιο ευεργετικά λαχανικά που μπορεί να βρεθούν στην κουζίνα μας! Συνοδεύουν νοστιμότατα τα φαγητά μας σε σαλάτες ή πίτες και βοηθούν τον οργανισμό μας! Για να διατηρηθούν περισσότερο μπορούμε να τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε πλαστική σακούλα που έχουνε κλείσει καλά! Όταν αγοράζετε πράσα, επιλέξτε τα φρέσκα και προτιμήστε τα μακριά και σκληρά λευκά και πράσινα κομμάτια, όχι πολύ μεγάλα σε μέγεθος και με υγιή ρίζα!

Για να μη σας πιάνουν λοιπόν στα πράσα, δοκιμάστε το πράσο σας σε μια ξεχωριστή συνταγή με χοιρινό!

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό κρέας

5 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι σέλινο

1 πορτοκάλι

1 1/2 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση: Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους και τα πράσα σε ροδέλες. Κόβουμε τη φλούδα από το μισό πορτοκάλι σε λεπτές λωρίδες, σαν σπίρτα. Το στύβουμε και κρατάμε το χυμό του. Σε τηγάνι με σκέπασμα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Τα βγάζουμε και βάζουμε στο ίδιο λάδι τα πράσα και το κρεμμύδι, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 4-5 λεπτά. Τότε προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε πάλι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στη μέση, περίπου, του ψησίματος προσθέτουμε την πορτοκαλόφλουδα και το σέλινο, χοντροκομμένο.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα