1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Παγωμένος κορμός semifreddo με κεράσια | Συνταγές


Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή  για έναν παγωμένο κορμό (semifreddo) με φρέσκα κεράσια, με 5 μόνο υλικά. Μια συνταγή (από εδώ) που σίγουρα πρέπει να φτιάξετε για να απολαύσετε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού  ένα καταπληκτικό δροσιστικό, πολύ κρεμώδες επιδόρπιο και όχι μόνο, πανεύκολο στη παρασκευή του χωρίς να απαιτείται παγωτομηχανή!

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 3 αυγά ολόκληρα + 2 κρόκους αυγών
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 500 ml (2 φλ.) κρέμα γάλακτος, πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα κεράσια σας, βγάζετε τους και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. 
  2. Σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ ρίχνετε τα ολόκληρα αυγά, τους κρόκους αυγών, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη. Στερεώνετε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, φροντίζοντας να μην ακουμπά το νερό το μπολ με το μείγμα αυγών και χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ χειρός, για 6-8 λ για να αποστειρωθούν τα αυγά και να πήξει. Όταν πήξει το αποσύρετε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει.
  3. Στη συνέχεια σε άλλο καθαρό μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό και στεγνό μίξερ μέχρι να έχετε να πηχτή σαντιγί να να “στέκεται”. Ρίχνετε μέσα στη σαντιγί το χλιαρό μείγμα αυγών και ανακατεύετε, με μαρίζ, με πολύ απαλές, κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί. 
  4. Παίρνετε μια ορθογώνια φόρμα το κέικ με διάσταση 23×13 εκ. και ύψος 7 εκ. (αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τετράγωνο ταψάκι 20×20 εκ. και ύψος 5 εκ ή 23×23 εκ. και ύψος 4 εκ.), και το στρώνετε καλά, στη βάση και τα τοιχώματά του, με πλαστική μεμβράνη η οποία  να προεξέχει περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα. 
  5. Στρώνετε τα κεράσια στη βάση του ταψιού και από πάνω αδειάζετε το μείγμα κρέμας. Ισιώνετε την επιφάνειά του, το σκεπάζετε με τη μεμβράνη που προεξέχει και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ για να παγώσει καλά.
  6. Το βγάζετε από τη κατάψυξη 10 λ πριν το σερβίρετε, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρείτε τη πλαστική μεμβράνη, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε διακοσμημένο με ολόκληρα κεράσια.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωμένος κορμός semifreddo με κεράσια

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα