1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πέντε μυστικά της κουζίνας που θα ευχόσουν να γνώριζες νωρίτερα


Η κουζίνα έχει τα δικά της μυστικά, μικρά ή μεγάλα. Μυστικά που τα έχουμε κι εμείς μάθει από τη μαμά ή τη γιαγιά ή τα έχουμε διαβάσει ή μας πει. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια, πολύ χρήσιμα κι έξυπνα, τα οποία ενδεχομένως δεν γνωρίζεις και αφορούν στη μαγειρική.

Δες παρακάτω 5 μυστικά που θα σου λύσουν τα χέρια ή θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση κι ενδεχομένως δεν γνωρίζεις.

Το μυστικό για το βούτυρο που ξέχασες να βγάλεις από το ψυγείο

Οι περισσότερες συνταγές λένε το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσεις να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά ένα μυαλό το έχουμε και ξεχάσαμε να το βγάλουμε έξω. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Δύο είναι τα κόλπα: πρώτον, κόβετε το βούτυρο σε κυβάκια και τα αφήνετε για λίγο έξω. Έτσι θα ξεπαγώσουν νωρίτερα, απ’ ο, τι αν ήταν ολόκληρο.

Το δεύτερο (αν βιάζεστε) είναι να τρίψετε το βούτυρο στον τρίφτη και να το χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια στην εκτέλεση της συνταγής.

Το μυστικό για τα αυγά που ξεχάσατε να βγάλετε από το ψυγείο

Όπως και με το βούτυρο, σε πολλές συνταγές πρέπει και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά κι εδώ ξεχάσατε να τα βγάλετε από το ψυγείο. Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση; Τα βυθίζετε για λίγα λεπτά σε ένα μπολ με ζεστό νερό.

Το μυστικό για να… ξεζουμίσετε το λεμόνι

Θέλετε να πάρετε από το λεμόνι όσο περισσότερο χυμό γίνεται; Μπορείτε να κάνετε αυτό το κόλπο. Το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα. Μόλις το βγάλετε, το ρολάρετε μπρος-πίσω στον πάγκο ή στα χέρια σας. Το κόβετε και στύβετε κανονικά, θα δείτε πως θα βγάλει περισσότερο χυμό.

Το μυστικό των σεφ για να ρίχνετε το αλάτι σωστά

Το έχουμε πάθει σχεδόν όλες: μας έπεσε περισσότερο αλάτι στο φαγητό. Άλλες φορές γίνεται ακόμη και λύσσα. Για να αποφύγετε το «ατύχημα», ακολουθήστε το μυστικό των κορυφαίων σταρ. Βάλτε στο χέρι σας την ποσότητα αλατιού που θα χρησιμοποιήσετε και ρίξτε το στο φαγητό σιγά-σιγά και από ψηλά. Με αυτό τον τρόπο ελέγχετε καλύτερα τη ροή της ποσότητας του αλατιού.

Το μυστικό για να φουσκώσει πιο γρήγορα η ζύμη

Ξέρουμε τον παραδοσιακό και πάντα αποτελεσματικό τρόπο για να φουσκώσει η ζύμη και δεν είναι άλλος από το να τη σκεπάσουμε με κουβέρτα ή να τη βάλουμε δίπλα σε καλοριφέρ, τον χειμώνα. Αλλά είναι χρονοβόρος. Αν θέλεις να φουσκώσει πιο γρήγορα η ζύμη σου, υπάρχει αυτό το κόλπο.

Βάζεις ένα μπολ με νερό στο φούρνο της κουζίνας και τον ανοίγεις σε πλήρη ισχύ για 2 λεπτά. Έπειτα, τον κλείνεις και τοποθετείς μέσα τη ζύμη, πάνω από το μπολ. Η υγρασία από το νερό σε συνδυασμό με τη θερμότητα θα κάνουν τη ζύμη να φουσκώσει μέσα σε λίγα λεπτά.

Διαβάστε επίσης

Οι διατροφικές συνήθειες σε όλο τον κόσμο που καταπολεμούν την παχυσαρκία

Κέιτ Μος: Οι ειδικοί εξηγούν πώς το κάπνισμα “γέρασε” το 49χρονο μοντέλο

Επιστημονική Διημερίδα και workshop: “Αιματολογικές Κακοήθειες: Μοιραζόμαστε γνώση & εμπειρίες”


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα