1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινά σνίτσελ Cordon Bleu γεμιστά με καπνιστό ζαμπόν και κασέρι | Συνταγές



Πεντανόστιμα χοιρινά σνίτσελ “Cordon Blue” γεμιστά με καπνιστό ζαμπόν και κασέρι στο τηγάνι. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι αλλά και για το επίσημο τραπέζι ή το μπουφέ σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 8 εσκαλόπ χοιρινό (ζητάτε στο κρεοπώλη να τα κόψει σε πάχος 0,5 εκ. από κόντρα και να τα χτυπήσει καλά σαν σνίτσελ)
  • 4 φέτες καπνιστό ζαμπόν από μπούτι
  • 8 λεπτές φέτες κασέρι Ξάνθης ή Βόλου ή Μυτιλήνης ή άλλο επιλογής σας
  • 4 αυγά 
  • 100 ml γάλα 
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Παίρνετε ένα εσκαλόπ, βάζετε επάνω του μια φέτα κασέρι, μετά μια φέτα ζαμπόν και από πάνω ξανά μια φέτα κασέρι. Τοποθετείτε από πάνω άλλο ένα κομμάτι εσκαλόπ σαν “σάντουιτς” προσέχοντας να μην εξέχει το τυρί ή το ζαμπόν. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχετε 4 κομμάτια σνίτσελ γεμιστά. 
  2. Σε ένα μεγάλο πλατύ μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά με το γάλα. Σε ένα επίπεδο μεγάλο πιάτο βάζετε το αλεύρι και σε ένα άλλο τη τριμμένη φρυγανιά. Βουτάτε προσεκτικά το κάθε “σάντουιτς” πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη τριμμένη φρυγανιά. 
  3. Φροντίζετε να καλύπτονται καλά τα σνίτσελ με τα υλικά παναρίσματος σε όλα τα στάδια και να “κλείσουν” καλά περιμετρικά αλλιώς να λιώσει το τυρί στο τηγάνισμα. Αν χρειαστεί μπορείτε να επαναλάβετε το πανάρισμα ακόμα 1 φορά, χωρίς να το “περάσετε” ξανά από το αλεύρι.
  4. Βάζετε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί, προσθέτετε περίπου 500 ml λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Βάζετε ένα ένα μέσα τα Cordon Blue πάντα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας για να μη διαλυθούν και αμέσως χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια.
  5. Το λάδι του τηγανιού θα πρέπει να σκεπάζει τα Cordon Blue, ώστε να ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές χωρίς να χρειαστεί να τα γυρίσετε. Μόλις χαμηλώσετε τη φωτιά σε μέτρια, τα αφήνετε να τηγανιστούν για 8-10 λ περίπου, ώστε να ροδίσει καλά η φρυγανιά και ψηθεί το κρέας μέχρι μέσα. 
  6. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρείτε από το τηγάνι με τρυπητή σπάτουλα και τα ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν για μερικά δευτερόλεπτα. Τα σερβίρετε ζεστά με συνοδευτικό επιλογής σας και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά σνίτσελ Cordon Bleu γεμιστά με καπνιστό ζαμπόν και κασέρι

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα