1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Aποκάλυψεις σοκ

Ο Ροταριανός Όμιλος, που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ανθρωπιστικές οργανώσεις στον κόσμο, εμπλέκεται κρυφά στην προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο


Το μάθημα που πρέπει να πάρουμε είναι ότι ακόμη και οι πιο ΄΄ευγενείς΄΄ οργανισμοί μπορούν να διαφθαρούν. Είναι έκπληξη το γεγονός ότι ο Ροταριανός Όμιλος αποκαλύφθηκε τώρα ότι συμμετέχει ενεργά στην ουκρανική σύγκρουση, καθώς οι υποστηρικτές του σε όλο τον κόσμο θεώρησαν λανθασμένα ότι ήταν μια καθαρά ανθρωπιστική οργάνωση, και όχι στρατιωτική η οποία μετατράπηκε έκτοτε, είτε ως απάντηση στη συνεχιζόμενη ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία είτε πιθανώς  από την έναρξη του εταίρου τους «Blue and Yellow» το 2014.

wp-1

Η Washington Post (WaPo) αποκάλυψε την Παρασκευή στο άρθρο της «Inside the transfer of foreign military equipment to Ukrainian soldiers» ότι ο Ροταριανός Όμιλος, που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ανθρωπιστικές οργανώσεις στον κόσμο, εμπλέκεται κρυφά στην προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο. Το πρακτορείο ανέφερε ότι «μια ομάδα εθελοντών του Ροταριανού Ομίλου καλεί  προμηθευτές στρατιωτικού υλικού  στις γύρω χώρες» για να υποστηρίξει την Σουηδό-Λιθουανική «ΜΚΟ» εταίρο της που «αποστέλλει μια συνοδεία στα σύνορα κάθε τέσσερις ή πέντε ημέρες». Ο συγγραφέας ανέπτυξε αυτό το σκάνδαλο στο άρθρο του νωρίτερα την ίδια μέρα που είναι διαθέσιμο εδώ , αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι χρειάζεται ακόμη ένα για να αναλύσει τις συνέπειες αυτής της εκπληκτικής αποκάλυψης.

Αυτό που είναι τόσο αμφιλεγόμενο για όλα αυτά είναι ότι μια ανθρωπιστική οργάνωση εμπλέκεται κρυφά στην προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού για τη μια πλευρά σε μια ενεργή ζώνη σύγκρουσης. Ο Ροταριανός Όμιλος δεν είχε αποκαλύψει καμία από αυτές τις μυστικές δραστηριότητες στον ιστότοπό του ή σε καμία από τις δημόσιες δηλώσεις του. Επιπλέον, η ΜΚΟ  “Blue and Yellow” –  που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση αυτών των εβδομαδιαίων στρατιωτικών κομβόι – δεν αναφέρεται στον ιστότοπό τους ως συνεργάτης τους, παρά το γεγονός ότι η WaPo αποκαλύπτει ότι το λιθουανικό τμήμα της συνεργάζεται ενεργά μαζί της. Αυτό σημαίνει ότι ο Ροταριανός Όμιλος κάλυπτε σκόπιμα τον ρόλο του σε αυτό το μυστικό στρατιωτικό κανάλι που εκτείνεται σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

Μακριά από το να είναι η καθαρά ανθρωπιστική οργάνωση που ισχυρίζεται ότι είναι εδώ και χρόνια, ο Ροταριανός Όμιλος έχει μετατραπεί σε μια οιονεί στρατιωτική, όπως αποδεικνύεται από την αναφορά της WaPo σχετικά με τον ρόλο των Λιθουανών μελών της στην προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού για τις νηοπομπές των «Blue and Yellow» στην Ουκρανία. Λαμβάνοντας υπόψη την ευαίσθητη φύση αυτών των διεθνών στρατιωτικών επιχειρήσεων, είναι εύλογο ότι η οργάνωση συντονίζει επίσης τις νέες μυστικές στρατιωτικές προσπάθειές της με τις αμερικανικές, λιθουανικές, πολωνικές ή/και ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν τα άλλα τμήματα του Ροταριανού Ομίλου εκτός Λιθουανίας, όπως αυτό στη Μόσχα, βρίσκονται επίσης σε επαφή με αυτές τις ίδιες ξένες υπηρεσίες πληροφοριών.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να σκεφτούμε είναι εάν ο Ροταριανός Όμιλος παρακολουθεί και ελέγχει τους τελικούς χρήστες του στρατιωτικού του εξοπλισμού στην Ουκρανία. Η WaPo ανέφερε ότι ορισμένοι από αυτούς περιλαμβάνονται στην  «εθελοντική πολιτοφυλακή», που αποτελεί ευφημισμό στις μέρες μας για αναφορά σε τάγματα νεοναζί και ξένους μισθοφόρους . Η αναβίωση του φασισμού στην Ουκρανία δεν είναι μια λεγόμενη «θεωρία συνωμοσίας», όπως ψευδώς ισχυρίζονται τα Δυτικά ΜΜΕ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ….

Αυτό σημαίνει ότι το λιθουανικό τμήμα του Ροταριανού Ομίλου πιθανότατα έχει προμηθευτεί στρατιωτικό εξοπλισμό για αντισημιτικές πολιτοφυλακές, παρά το γεγονός ότι ορισμένα από τα άλλα μέλη της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο είναι πιθανώς Εβραίοι. Αυτό μπορεί επίσης να εξηγήσει εν μέρει γιατί η ομάδα μέχρι στιγμής έχει συγκαλύψει τη συμμετοχή της σε αυτό το μυστικό διεθνές στρατιωτικό δίκτυο. Οι αναγνώστες πρέπει επίσης να ενημερωθούν ότι ο Ροταριανός Όμιλος δεν έχει απαντήσει στην αποκάλυψη της WaPo στις δύο ημέρες από τη δημοσίευσή της. Είτε προσπαθούν μανιωδώς να βρουν τρόπο πώς να ελέγξουν τη ζημιά στη φήμη τους ή ίσως απλώς να ελπίζουν ότι το όλο σκάνδαλο θα τελειώσει και θα ξεχαστεί.

Γι’ αυτό είναι υψίστης σημασίας για το κοινό να πιέσει τον Ροταριανό Όμιλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να ανταποκριθεί στην αναφορά της WaPo το συντομότερο δυνατό. Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι εξαιρετικά σοβαρά, κυρίως επειδή η αποκάλυψη της μυστικής εμπλοκής αυτής της ανθρωπιστικής οργάνωσης στην προμήθεια όπλων για τη μία πλευρά σε μια ενεργή ζώνη σύγκρουσης θέτει σε κίνδυνο αυτές τις  ανθρωπιστικές οργανώσεις που μπορεί τώρα να κατηγορηθούν ότι αποτελούν μέτωπα ξένων μυστικών υπηρεσιών. Το λιθουανικό τμήμα του οργανισμού μπορεί ενδεχομένως να είναι. Αυτό θα μπορούσε να εκθέσει άσκοπα πολλές ζωές σε κίνδυνο, αφού ο Ροταριανός Όμιλος παραβίασε τις ανθρωπιστικές αρχές του, καθιστώντας τον ενεργό μέρος στην ουκρανική σύγκρουση.

Όχι μόνο αυτό, αλλά καθιστά πολύ πιο δύσκολο για τέτοιες  ανθρωπιστικές οργανώσεις να συνεχίσουν το σημαντικό τους έργο. Εκείνες οι κυβερνήσεις που μπορεί να υποπτευθούν ότι είναι μέτωπα των ξένων μυστικών υπηρεσιών, θα  μπορούσαν να εμποδίσουν ή ακόμη και να αναστείλουν οριστικά τις δραστηριότητές τους εν αναμονή των ερευνών αντικατασκοπείας για τις επιχειρήσεις τους. Θα είχαν κάθε δικαίωμα να το κάνουν επίσης αφού το λιθουανικό τμήμα του Ροταριανού Ομίλου έκανε την οργάνωση άμεσο συμβαλλόμενο μέρος στην Ουκρανική σύγκρουση. Μένει επίσης να δούμε πόσο καιρό συμπράττουν με το “Blue and Yellow”, το οποίο ιδρύθηκε το 2014. Κανείς δεν ξέρει αν η μυστική τους σχέση χρονολογείται από την αρχή της ίδρυσης της ΜΚΟ ή είναι πιο πρόσφατη.

Οι αναγνώστες δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουν πώς ο Ροταριανός Όμιλος προσπάθησε να συγκαλύψει αυτό το σκάνδαλο, μη αποκαλύπτοντας δημόσια τη συνεργασία του λιθουανικού τμήματός του με την ΜΚΟ «Blue and Yellow» που χρησιμοποιείται για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού για το Κίεβο. Η ηγεσία του γνωρίζει ότι αυτό που κάνουν είναι ηθικά λάθος και θα μπορούσε άσκοπα να θέσει σε κίνδυνο την αξιοπρέπεια γνήσιων ανθρωπιστών, καθώς και να προκαλέσει άβολα ερωτήματα σχετικά με τη σχέση της ομάδας τους με ξένες υπηρεσίες πληροφοριών. Αυτός είναι πιθανότατα ο λόγος που μένουν σιωπηλοί όλο αυτό το διάστημα σχετικά με τη συμμετοχή τους σε αυτές τις μυστικές συνοδείες, ακόμη και μετά την αποκάλυψη του ρόλου τους από την WaPo πριν από δύο ημέρες στην επαφή με στρατιωτικούς προμηθευτές στις γύρω χώρες.

Το μάθημα που πρέπει να πάρουμε είναι ότι ακόμη και οι πιο ευγενείς οργανισμοί μπορούν να διαφθαρούν. Είναι έκπληξη το γεγονός ότι ο Ροταριανός Όμιλος αποκαλύφθηκε τώρα ότι συμμετέχει ενεργά στην ουκρανική σύγκρουση, καθώς οι υποστηρικτές του σε όλο τον κόσμο θεώρησαν λανθασμένα ότι ήταν μια καθαρά ανθρωπιστική οργάνωση, και όχι η οιονεί στρατιωτική στην οποία μετατράπηκε έκτοτε, είτε ως απάντηση στη συνεχιζόμενη ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ή πιθανώς ήδη από την έναρξη του «Γαλαζοκίτρινου» εταίρου τους το 2014. Σε κάθε περίπτωση, ο οργανισμός μπορεί να χάσει τη νομική του ιδιότητα ως φιλανθρωπικό ίδρυμα σε ορισμένες από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, δεδομένου ότι σαφώς δεν λειτουργεί πλέον καθαρά ως έχει όπως έχει αποδειχθεί από την WaPo.wp

 

Του Andrew Korybko από oneworld.pres

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα