1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Ο λαός του Κιλκίς αποχαιρέτησε τον Ποιμενάρχη του (video)


Με δάκρυα στα μάτια ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της ακριτικής και ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως του Κιλκίς υποδέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης 2 Μαρτίου τ.έ., με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο, τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως, το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας 1 Μαρτίου, σε Κέντρο Αποκατάστασης της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη, νικημένος από χρόνια προβλήματα υγείας.

Η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου τέθηκε προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό (για 3 ώρες), τηρουμένων των μέτρων προστασίας της πανδημίας, για να τον αποχαιρετήσουν τα πνευματικά του παιδιά, οι άρχοντες, ο κλήρος και ο λαός, όπως αναφέρει το romfea.gr.

Τελέστηκε τρισάγιο από τους Σεβ. Μητροπολίτες Γουμενίσσης κ. Δημήτριο, Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και Ιερισσού κ. Θεόκλητο.

Να σημειωθεί ότι αύριο, Τετάρτη 3 Μαρτίου, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Κιλκίς οι υπηρεσίες και τα σχολεία εις ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστά ενώ στις 11 θα ψαλεί η νεκρώσιμος Ακολουθία.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα