1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Ο αυτοπροβαλλόμενος ως Μητροπολίτης Μαριουπόλεως δε θεωρείται επίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας


Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με αφορμή την εμφάνιση ενός ρασοφόρου που αυτοπροβάλλεται σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς “ως μητροπολίτης του Πατριαρχείου Κιέβου”.

Όπως τονίζεται μάλιστα το συγκεκριμένο άτομο, «ουδεμία κανονικότητα αντλεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ουδόλως και επ’ ουδενί θεωρείται Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Ακολουθεί ολόκληρο το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

“Εξ αφορμής της εμφανίσεως ρασοφόρου τινός, αυτοπροβαλλομένου ως «Μητροπολίτου Μαριουπόλεως και Θεοδοσίας Χρυσοστόμου», κατά κόσμον Δημητρίου Καλλή, του «Πατριαρχείου Κιέβου», υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Δελτίο Τύπου της Συνεδρίασής Της της 7ης Φεβρουαρίου 2022, επεσήμανε ότι πρόκειται περί πρώην κληρικού, καθαιρεθέντος διά της υπ’ αριθμ. 19/2021 Αποφάσεως του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Ο εν λόγω κ. Δημήτριος Καλλής αρχικώς προσεχώρησε σε μη κανονικούς «επισκόπους» παλαιοημερολογιτικής παρατάξεως και κατά παράβασιν των Ιερών Κανόνων «χειροτονήθηκε επίσκοπος», ενώ αργότερα «αναχειροτονήθηκε επίσκοπος» στο Κίεβο, την δε «χειροτονία» του θεωρεί ανυπόστατη η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Επομένως, ο κ. Δημήτριος Καλλής, αυτοπροβαλλόμενος σήμερα ως «Μητροπολίτης Μαριουπόλεως και Θεοδοσίας Χρυσόστομος», ουδεμία κανονικότητα αντλεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ουδόλως και επ’ ουδενί θεωρείται Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας”.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα