1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Οι θάνατοι που σημάδεψαν το 2023


Ναι, ξέρουμε τι σκέφτεσαι. Το 2023 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη συλλογική μας μνήμη ως η χρονιά που αποχαιρετίσαμε τον Τσάντλερ Μπινγκ, κατά κόσμον Μάθιου Πέρι, που έφυγε σε ηλικία μόλις 54 ετών. Δεν ήταν, όμως, μόνο ο δικός του θάνατος που σημάδεψε την χρονιά που φεύγει. Μετά τους σπουδαίους Έλληνες που έφυγαν από τη ζωή το 2023 συγκεντρώσαμε σε μια ακόμα λίστα όλους εκείνους τους ανθρώπους που μας αποχαιρέτισαν φέτος –αλλά θα τους θυμόμαστε για πάντα.

Η Lisa Marie Presley, μουσικός και κόρη του θρυλικού Elvis, έφυγε αναπάντεχα στα 55 της χρόνια, στις 12 Ιανουαρίου, από επιπλοκές που προέκυψαν σε εγχείρηση απώλειας βάρους.

Η Tina Turner έφυγε από την ζωή στις 24 Μαΐου, σε ηλικία 84 ετών, στο σπίτι της στην Ζυρίχη της Ελβετίας.

Ο Harry Belafonte, αγαπημένος ηθοποιός, τραγουδιστής και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πέθανε τον Απρίλιο σε ηλικία 96 ετών.

Ο Angus Cloud, πρωταγωνιστής της σειράς-χιτ Euphoria, πέθανε στις 31 Ιουλίου στα 25 του μόλις χρόνια από κατά λάθος υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ο μεγάλος τζαζίστας Tony Bennett επέζησε σχεδόν 7 χρόνια αφότου διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ το 2016. Πέθανε στις 21 Ιουλίου, σε ηλικία 96 ετών.

Η Jane Birkin, ηθοποιός, τραγουδίστρια και fashion icon, πέθανε στα 76 της, στις 16 του φετινού Ιουλίου.

Η υπέροχη Raquel Welch έφυγε από τη ζωή στα 82 της, μετά από σύντομη ασθένεια, στις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Η τεράστια Sinéad O’Connor άφησε τον κόσμο και τη μουσική φτωχότερους, πεθαίνοντας σε ηλικία 56 ετών στις 26 Ιουλίου. Τα αίτια του θανάτου της δεν έγιναν γνωστά.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Alan Arkin (του Little Miss Sunshine και του Ψαλιδοχέρη, μεταξύ άλλων) πέθανε σε ηλικία 89 ετών στις 29 Ιουνίου.

Η Piper Laurie του Twin Peaks έφυγε σε ηλικία 91 ετών, στις 14 Οκτωβρίου.

Ο Michael Gambon, ο Dumbledore της καρδιάς μας, πέθανε από πνευμονία στα 82 του, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο Ιάπωνας συνθέτης και πιανίστας Ryuichi Sakamoto έφυγε στα 71 του στις 28 Μαρτίου.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας συμπατριώτης του, Kenzaburo Oe, πέθανε στα 88 του στις 3 Μαρτίου.

Ο Ryan O’Neal, πρωταγωνιστής του αξέχαστου Love Story, πέθανε στις 8 Δεκεμβρίου σε ηλικία 82 ετών.

Ο κολομβιανός καλλιτέχνης Fernando Botero, που μπορεί να μην ξέρεις το όνομά του ξέρεις όμως σίγουρα τα έργα του, πέθανε στα 91 του στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο Klaus Teuber (που δεν ξέρεις το όνομά του, αλλά είναι ο) Γερμανός σχεδιαστής των Αποίκων του Κατάν, και άλλων διάσημων επιτραπέζιων παιχνιδιών, πέθανε στα 70 του την 1η Απριλίου.

Ο David McCallum, ο γιατρός του NCIS, ήταν 90 χρονών όταν άφησε την τελευταία του πνοή, στις 25 Σεπτεμβρίου.

O Cormac McCarthy, συγγραφέας αριστουργημάτων σαν τον Ματωμένο Μεσημβρινό και το Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους, πέθανε στις 20 Ιουλίου σε ηλικία 90 ετών.

Ο διάσημος Ισπανός σχεδιαστής μόδας Paco Rabanne πέθανε στις 3 Φεβρουαρίου στα 88 του.

Η Gina Lollobrigida, μοντέλο, ηθοποιός και sex symbol μιας ολόκληρης γενιάς, πέθανε στις 16 Ιανουαρίου σε ηλικία 95 ετών.

Ο Silvio Berlusconi πέθανε στα 87 του, στις 12 Ιουνίου.

Ο Henry Kissinger είχε ήδη γιορτάσει τα 100ά του γενέθλια, όταν πέθανε στις 29 Νοεμβρίου.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα