1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ GOV.GR!!

GOV.GR: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΕΩΣ 200 ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ – ΑΣΕΠ (asep.gr) ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ! – Τι ισχύει!

Στόχος της δράσης είναι η παροχή προσωποποιημένων διαδικτυακών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που η συνολική τους διάρκεια θα κυμαίνεται από 100 έως 250 ώρες.

Κριτήρια και Προϋποθέσεις

Στη δράση θα συμμετέχουν 100 άνεργοι, ηλικίας άνω των 18 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανεξαρτήτου ειδικότητας.

Μάλιστα, με την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων θα απονεμηθεί στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή ενέχει κάποιο βαθμό δυσκολίας, καθώς οι ωφελούμενοι της δράσης θα κληθούν, αρχικά, να συμπληρώσουν εξειδικευμένα ερωτηματολόγια τα οποία στη συνέχεια θα επεξεργαστεί το ΕΚΠΑ μέσω μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα αναδείξει τα προσωποποιημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που θα κληθεί στη συνέχεια κάθε ωφελούμενος να παρακολουθήσει, ενώ το περιεχόμενο τους θα αποτελείται από μαθήματα και διδακτικές ενότητες που θα έχουν άμεση συνάρτηση με την επεξεργασία των ερωτηματολογίων.

ΔΥΠΑ: Έως την Τετάρτη οι αιτήσεις για επαγγελματική κατάρτιση με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή

  • Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω www.gov.gr.

Η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Κατάρτιση → Προσωποποιημένη επιμόρφωση μετά από διερεύνηση με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και στη συνέχεια θα αποσταλεί από τη ΔΥΠΑ ενημερωτικό email στους ωφελούμενους σχετικά με την οριστική επιλογή τους στο πρόγραμμα καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων και εγγραφής και παρακολούθησης των μαθημάτων.

Eπτά νέα προγράμματα

Υπενθυμίζεται πως ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής της ΔΥΠΑ (dypa.gr) και Εθνικός Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, έχει προαναγγείλει ήδη επτά νέα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης για πάνω από 130.000 ανέργους και εργαζόμενους έως το τέλος του 2024.

Συγκεκριμένα, έως το τέλος του 2024 θα «ανοίξουν» τα εξής προγράμματα:

  1. «Πράσινες δεξιότητες» για 50.000 ανέργους και εργαζόμενους
  2. Ψηφιακό και πράσινο πιστοποιητικό για 30.000 ανέργους
  3. Κατάρτιση σε πανεπιστήμια για 25.000 ανέργους
  4. Training στην τεχνητή νοημοσύνη για 10.000 ανέργους
  5. Επαγγελματική κατάρτιση οδηγών για 10.000 ανέργους
  6. Κατάρτιση προσωπικού ασφαλείας για 5.500 ανέργους
  7. Advanced digital skills με τοποθέτηση στην εργασία για 1.000 ανέργους

GOV.GR: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΕΩΣ 200 ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ! – Μη χάσετε την ευκαιρία!

«Τρέχουν» οι αιτήσεις σε δύο διαγωνισμούς για την πρόσληψη 2.742 ατόμων στο Δημόσιο.

Οι προσλήψεις αφορούν θέσεις εργασίας στη Δημοτική Αστυνομία και στο υπουργείο Πολιτισμού.
  • Οι 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία αφορούν μόνιμο προσωπικό και πραγματοποιούνται μέσω ΑΣΕΠ.
  • Οι 1.529 προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού αφορούν εποχικό προσωπικό που θα κληθεί να καλύψει τις ανάγκες της θερινής σεζόν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλης της Ελλάδας.

Αναλυτικά:

Δημοτική Αστυνομία

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι αιτήσεις στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας γίνονται δεκτοί σχεδόν ΟΛΟΙ όσοι έχουν απολυτήριο λυκείου ή οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Το proson.gr συστήνει στους ενδιαφερόμενους να βιαστούν να κάνουν την αίτηση τους προκειμένου να μην κινδυνεύσουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής, λόγω πιθανής υπερφόρτωσης του συστήματος.

Οι θέσεις ανά εκπαιδευτική βαθμίδα κατανέμονται ως εξής:

  • 208 θέσεις για απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ)
  • 218 θέσεις για απόφοιτους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ)
  • 787 θέσεις για απόφοιτους Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης (ΔΕ)

Ωστόσο, για να δηλώσουν συμμετοχή οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν, τα ηλικιακά και σωματικά κριτήρια που έχει θέσει το ΑΣΕΠ. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 20 και μικρότερη των 35 ετών. Συμμετοχή, δηλαδή, μπορούν να δηλώσουν όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2004. Όσον αφορά τα ηλικιακά κριτήρια, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες.

Υπουργείο Πολιτισμού

Δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού η καθιερωμένη ετήσια προκήρυξη που έχει στόχο τη στελέχωση των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας για τη θερινή σεζόν 2024. Φέτος θα προσληφθούν 1.529 φύλακες, εργάτες καθαριότητας αλλά και λογιστές. 

Οι 1.529 προσλήψεις θα υλοποιηθούν, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ ΑΣΕΠ) και θα έχουν διάρκεια απασχόλησης 7 μηνών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2024.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής:

  1. ΤΕ Λογιστικού
  2. ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων
  3. ΔΕ Νυχτοφυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων
  4. ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας εσωτερικών χώρων

ΝΕΑ VOUCHERS ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ!! ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 2024!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα