1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Μπουλντόζες κατεδαφίζουν αυθαίρετα στο Nammos στη Μύκονο


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mykonos TV, ξεκίνησε σήμερα το πρωί η κατεδάφιση αυθαιρέτων στο Nammos της Μυκόνου. Προς το παρόν εξαιρέθηκαν από την απόφαση κατεδάφισης τα δύο κεντρικά κτίρια του Nammos, έκτασης 520 τ.μ και 39 τ.μ. αντίστοιχα, όπως ορίζει έγγραφο του ΥΠΕΝ προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Η απόφαση της εξαίρεσης εκδόθηκε παρότι οι αρμόδιοι επιθεωρητές είχαν εντοπίσει και εκεί παρανομίες, καθώς τα δύο κτίρια δεν καλύπτονταν από τις δηλώσεις τακτοποίησης, δεδομένου ότι το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούσαν με τα δηλωθέντα.

Οι αυθαιρεσίες, που εντόπισε το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στο Nammos είναι οι εξής:

1) Κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτιρίου επιφάνειας 520 τ.μ εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού με τμήματα του κτιρίου να βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας.

2) Κατασκευή σε εξέλιξη κτιρίου με χρήση τουαλέτας (39 τμ) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού.

3) Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τμ (χωρίς άδεια) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό

4) Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5- 1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

Τα δύο πρώτα κτίρια είχαν δηλωθεί ως κτίρια προς «τακτοποίηση» στο νόμο για τα αυθαίρετα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα