1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πώς θα κοιμηθείς καλύτερα το καλοκαίρι


Μέσα Ιουνίου και η θερμοκρασία δείχνει τα καλοκαιρινά της… δόντια. Δεν υπάρχει χειρότερη αίσθηση από το να θες να κοιμηθείς και οι υψηλές θερμοκρασίες να μην σε αφήνουν.

Για τις δύσκολες εκείνες νύχτες που έρχονται, όταν ο κλιματισμός είναι απών και η θερμοκρασία δε σε αφήνει να κοιμηθείς, δες παρακάτω μερικές τακτικές που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα.

Το βαμβάκι θα σε σώσει

Επίλεξε ανοιχτόχρωμα βαμβακερά σεντόνια, τα οποία μπορούν να “αναπνέουν” και να μην παγιδεύουν ακόμα περισσότερη θερμότητα.

Ψυχρά σεντόνια

Ανορθόδοξο, αλλά αποτελεσματικό. Βάλε τα (βαμβακερά) σεντόνια σου στο ψυγείο για λίγα λεπτά πριν ξαπλώσεις, προτιμότερα μέσα σε μια πλαστική σακούλα για να μην αποκτήσουν κάποια μυρωδιά. Έτσι θα έχεις λίγη δροσιά τα πρώτα λεπτά.

Άμεση δροσιά

Θες να δροσιστείς άμεσα; Βάλε κρύες κομπρέσες πάνω στους καρπούς, τον λαιμό, τους αγκώνες, τους αστραγάλους και το πίσω μέρος των γονάτων.

Μονάχους μονάχους

Ζητούμε συγγνώμη από τα ζευγάρια, αλλά ο μοναχικός ύπνος είναι πολύ προτιμότερος στον καύσωνα σε σχέση με τις αγκαλιές. Ακόμα καλύτερα αν ο/η σύντροφος ροχαλίζει.

Ενυδάτωση για πάντα

Πιες ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν κοιμηθείς. Οι απανωτές αλλαγές πλευρού και ο ιδρώτας κατά την διάρκεια της νύχτας μάς αφυδατώνουν.

Μπανάκι μανάκι

Επίσης, ένα κρύο ντους πριν ξαπλώσεις θα ελαττώσει την θερμοκρασία του σώματος, θα ξεπλύνει τον ιδρώτα και θα σε βοηθήσει να πέσεις για ύπνο νιώθοντας καλύτερα.

Ψεκάσου

Αν τα πράγματα ζορίσουν το βράδυ, και η ζέστη χτυπήσει κόκκινο, τότε ένα σπρέι ψεκασμού για το πρόσωπο θα σου προσφέρει μια ανακούφιση, δες εδώ μερικά. 

Αέρισε σωστά

Αέρισε τα δωμάτια αργά το απόγευμα ή, ακόμα καλύτερα, το βράδυ, μιας και τότε η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάπως χαμηλότερη και θα ωφεληθείς από τον διαμπερή αερισμό.

Προσοχή με τον φούρνο

Χρησιμοποίησε τον φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνεις κάτι ελαφρύ –ή ακόμα καλύτερα κάτι που μαγείρεψες το προηγούμενο βράδυ. Εκλύει πολύ λιγότερη θερμότητα από τον ηλεκτρικό φούρνο.

Έκτακτα μέτρα

Σε περιπτώσεις άγριου καύσωνα, μπορείς να δροσίσεις το δωμάτιο πριν κοιμηθείς, απλώνοντας ένα βρεγμένο σεντόνι μπροστά από ένα ανοιχτό παράθυρο. Φυσικό air condition, σα να λέμε.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα