1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπισκότα βανίλιας στον φούρνο | Infowoman.gr


Ο μήνας των γιορτών ήρθε και εμείς τον υποδεχόμαστε με μια πεντανόστιμη μπιστοτένια συνταγή! Ναι, τα Χριστούγεννα είναι η κατ εξοχήν γιορτή των μπισκότων και η παρακάτω συνταγή είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να εισέλθουμε σε αυτήν πανυγηρικά!

Υλικά:

1 στικ βούτυρο (250 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου

1/3 της κούπας ζάχαρη

1 βανίλια καθαρισμένη και γδαρμένη

1 αυγό

1 1/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά το βούτυρο, την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα για άλλο ένα λεπτό. Κόψτε χαρτί ψησίματος όσο και το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε. Τοποθετήστε πάνω του την ζύμη και με την βοήθεια του χαρτιού σχηματίστε ένα κούτσουρο από αυτή! Όταν αυτό είναι έτοιμο τυλίξτε την ζύμη με το χαρτί και αφήστε στο ψυγείο για2 ώρες ή για όλη τη νύχτα.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο και σε ένα ταψί στρώστε δυο φύλλα λαδόκολλας. Βγάλτε την ζύμη από το ψυγείο και αφού έχετε ρίξει ζάχαρη άχνη στην λαδόκολλα καλύψτε όλες τις μεριές της ζύμης με αυτή. Κόψτε την ζύμη σε μικρά στρογγυλά μπισκότα και ψήστε μέχρι οι άκρες τους να χρυσίσουν!

Αφήστε να κρυώσουν πριν το σερβίρισμα και ό,τι μείνει φυλάξτε το σε αεροστεγές σκεύος!

Διβάστε επίσης

Εύκολα μπισκότα σοκολάτας. To απόλυτο σνακ για το Σαββατοκύριακό!

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο χωρίς ψήσιμο: Λιχουδιά για λίγους! (video)

Γιορτινά μπισκότα φτιαγμένα από τα χεράκια σου!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα