1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Παγωτό φράουλα σε μπισκοτένια βάση με 5 υλικά | Συνταγές



Ένα πανεύκολο παγωτό φράουλας με μπισκοτένια βάση, καλυμμένο με λιωμένη σοκολάτα. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για να απολαύσετε εσείς, οι αγαπημένοι σας ή οι καλεσμένοι σας; Μια πανεύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα γλύκισμα με 5 μόνο υλικά, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα της παρασκευής του και την υπέροχη γεύση του. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για τη μπισκοτένια βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας τύπου Πτι Μπερ ή άλλα επιλογής σας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για το παγωτό:
  • 1 λίτρο παγωτό φράουλας, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½-¾ φλ. τσαγιού πολύ ψιλοκομμένες φράουλες + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα που λιώνει εύκολα (Nestle ή άλλη επιλογής σας), λιωμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα μεταλλικό (για να μπει στη κατάψυξη) ταψί με διάσταση βάσης 26×18 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη στη βάση του και στα τοιχώματά του, φροντίζοντας να προεξέχει αρκετά πάνω από το τοιχώματα. Το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Για τη μπισκοτένια βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι ή μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά ώστε να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το αδειάζετε στο ταψί και το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το με τη παλάμη σας, σε όλη τη βάση του ταψιού. Το βάζετε στο ψυγείο για 5 λ να σφίξει το βούτυρο.
  3. Για τη λιωμένη σοκολάτα γαρνιρίσματος: Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη βάζετε σε μπεν μαρί να λιώσει, σε νερό που σιγοβράζει σε χαμηλή θερμοκρασία, φροντίζοντας το μπολ με τη σοκολάτα να μην ακουμπά στο καυτό νερό γιατί θα καεί η σοκολάτα. Ανακατεύετε περιστασιακά και όταν λιώσει τελείως την αποσύρετε από το μπεν μαρί. Αν είστε εξικοιωμένοι λιώστε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ελέγχοντάς τη ανά 10 δευτερόλεπτα. 
  4. Για το παγωτό: Εν τω μεταξύ, ρίχνετε σε ένα μπολ το μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου παγωτό, το ανακατεύετε με μεγάλο κουτάλι να αφρατέψει ελαφρώς, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες φράουλες και συνεχίζετε το ανακάτεμα απαλά να ενσωματωθούν ισομερώς. 
  5. Με τη βοήθεια του κουταλιού μεταφέρετε το παγωτό στο ταψί πάνω από τη μπισκοτένια βάση και το απλώνετε ισομερώς πιέζοντάς το με την ανάποδη του κουταλιού προς τη βάση, για να μη μείνουν κενά, και ισιώνετε την επιφάνειά του. 
  6. Βάζετε τη λιωμένη σοκολάτα σε κορνέ ζαχαροπλαστική με πολύ μικρό ακροφύσιο για να γαρνίρετε το παγωτό με τα σχέδια της φωτογραφίας, διαφορετικά τη περιχύνετε βροχηδόν με ένα κουταλάκι πάνω από το παγωτό δημιουργώντας δικά σας σχέδια. Βάζετε το παγωτό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε με τις επιπλέον φράουλες κομμένες στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παγωτό φράουλα σε μπισκοτένια βάση με 5 υλικά

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα