1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Με τιμές η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φλώρινας – Thestival


Με ιδιαίτερες τιμές και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στην Φλώρινα, η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου.

Η ιστορική Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, την οποία εποίμαναν σπουδαίοι εκκλησιαστικοί Ιεράρχες, όπως ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης και ο πολιός Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω γήρατος, αποκτά έναν εξαίρετο Ποιμενάρχη, άοκνο εργάτη της Εκκλησίας του Χριστού, μορφωμένο και έμπειρο εκκλησιαστικό άνδρα, που πρόσφερε επί 20 περίπου έτη στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, εργαζόμενος στο πλευρό του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ανθίμου.

Τον νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλεως ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος κ. Βασίλειος Γιαννάκης, πλειάδα Αρχιερέων και πλήθος λαού.

Όπως αναφέρει το ekklisiaonline.gr, ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο στο νέο Ποιμενάρχη και ακολούθως ο Δήμαρχος Φλώρινας τον προσφώνησε με θερμούς λόγους εκ μέρους όλων των δημοτών.

Στη συνέχεια εν πομπή κατευθύνθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Παν Αρχιμ. π. Ιωάννης Καραμούζης ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτου.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα