1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Με τηλεφωνική κράτηση οι πιστοί στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα


Τηλεφωνικά θα πρέπει να κάνουν την κράτησή τους, όσοι πιστοί επιθυμούν να προσέλθουν στις Εκκλησίες τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος με εγκύκλιο που εξέδωσε το Σάββατο, συστήνει στους πιστούς να προσέλθουν στις εκκλησίες αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους ναούς για να εξασφαλίσουν θέση και να γνωρίζουν την ώρα του εκκλησιασμού τους.

Όπως διευκρινίζει ο ιεράρχης μέσω της εγκυκλίου που εξέδωσε, «στον ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης», αιτιολογώντας τη διαδικασία αυτή λέγοντας πως «μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση».

«Να παραμείνει σπίτι του όποιος νιώσει αδιαθεσία»

Την ίδια στιγμή μάλιστα ο Μητροπολίτης ζητεί, σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, από τους πιστούς να μην πάνε στην εκκλησία όσοι αισθανθούν οποιαδήποτε αδιαθεσία.

«Αν κάποιος νοιώσει κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία ή αδυναμία να παραμείνει στο σπίτι του για να μη θέσει σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό του αλλά ούτε τους συνανθρώπους του», επισημαίνει ο κ. Μάξιμος για να συμπληρώσει πως όλα αυτά θα πρέπει όμως να γίνουν, «με σύνεση, πνεύμα, υπευθυνότητα και θυσιαστική αγάπη».


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα