1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Με μανιβέλα κατεβαίνουν οι μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση στον Κολωνό


Η τραγωδία των Τεμπών έφερε δυστυχώς στο φως σοβαρότατα θέματα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Δεν είναι λίγα πλέον τα ρεπορτάζ που αναδεικνύουν τα προβλήματα που υπάρχουν σε πλήθος διαβάσεων σε όλη την Ελλάδα. Πρόσφατο ρεπορτάζ της ΕΡΤ αποκάλυψε ότι σε σιδηροδρομική διάβαση στον Κολωνό οι μπάρες ανεβοκατεβαίνουν με μανιβέλες.

Συγκεκριμένα η διάβαση βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως με την οδό Αγίου Μελετίου, στην περιοχή του Κολωνού, σε σημείο από το οποίο καθημερινά περνούν αμέτρητα οχήματα αλλά και πλήθος πεζών. Την ευθύνη για το ανεβοκατέβασμα των μπαρών την έχουν υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας. Κάθε φορά λοιπόν που κάποια αμαξοστοιχία πλησιάζει ο υπάλληλος που έχει βάρδια σε συνεννόηση με τον σταθμάρχη η τον μηχανοδηγό κατεβάζει τις μπάρες με τη βοήθεια της μανιβέλας.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Ντελέζος αναφέρθηκε στο συμβάν τονίζοντας ότι «είναι αιματοβαμμένες όλες αυτές οι διαβάσεις». Ενώ  πρόσθεσε ότι «οι κάτοικοι των Σεπολίων ζητούν επί χρόνια τη βύθιση των γραμμών του τρένου στο συγκεκριμένο σημείο».


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα