1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Με ήλιο και κατάνυξη ο αγιασμός των υδάτων στον Κόσυνθο (φωτο & video) – Thestival


Με ηλιοφάνεια πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων στο ποταμό Κόσυνθο, στην Ξάνθη, το πρωί της Παρασκευής (06/01) ανήμερα των Θεοφανίων

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν περιμετρικά της γέφυρας αλλά και στην περιοχή του Λιμνίου, προκείμενου να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, ενώ τον καθαγιασμό των υδάτων τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων. 

Εκεί επτά τολμηροί κολυμβητές, μεταξύ των οποίων μάλιστα και αρκετά παιδία, βούτηξαν σε λίγα αλλά παγωμένα νερά του ποταμού που διασχίζει την πόλη, προκειμένου να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, με τον Μητροπολίτη να τους συγχαίρει όλους για το θάρρος τους. 

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο συμβολισμό της ημέρας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το «φως λάμπει, θερμαίνει και φωτίζει και έτσι μας θέλει η εκκλησία. Να είναι η ζωή μας φωτεινή και να δοξάζεται ο Θεός».  

Δείτε βίντεο:


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα