1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Αιχμές του Μητροπολίτη Κοζάνης κατά της ρωσικής Εκκλησίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία (video)


«Είναι αμαρτία ορθόδοξοι να σκοτώνουν ορθόδοξους και το χειρότερο να ευλογεί η μοσχοβίτικη εκκλησία» είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης Παύλος λίγο πριν τον καθαγιασμό των υδάτων για τον σημερινό εορτασμό των Θεοφανίων.

Οι αιχμές του Μητροπολίτη Παύλου για τις ενέργειες και τις πρακτικές της Ρωσίας στη γειτονική της Ουκρανία ήρθαν με αφορμή την αναφορά του στις απειλές που δέχεται η Ελλάδα από την Τουρκία ευχόμενος «ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο» από την κεντρική πλατεία λίγο πριν ρίξει τον Τίμιο Σταυρό.

«Εύχομαι ειρήνη στην Ελλάδα γιατί έχουμε αυτό τον αιώνιο… τον Τούρκο που συνέχεια απειλεί την Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία γιατί αυτό που συμβαίνει είναι αμαρτία. Εκεί έφτασε ο άνθρωπος, σε αυτό το κατάντημα» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα όσα κάνουν οι παπάδες στη Ρωσία δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία και για εμάς. Δεν πρέπει να σκέφτεται κανείς ότι αφού έτσι κάνουν οι δεσποτάδες εκεί, γιατί να μην γίνει και εδώ. Όχι αγαπητοί μου. Στο δικαστήριο όταν πηγαίνει κανείς, προσπαθεί να στηρίξει τον εαυτό του. Δεν λέει τι έκανε ο ένας και ο άλλος».

Δείτε το βίντεο του kozanimedia.gr:


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα