1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μανταρίνι φτιάξτε τις καλύτερες συνταγές


Όσο ακόμα προλαβαίνουμε λίγο πριν φύγουν από την εποχή τους, αξιοποιήστε τα μανταρίνια σε μοναδικές συνταγές που θα διατηρηθούν για καιρό. Έτσι θα κρατήσετε την μυρωδάτη γεύση τους και το μοναδικό τους άρωμα να το γεύεστε όλο τον χρόνο.

Να ξέρετε ότι από το μανταρίνι εγώ δεν πατάω απολύτως τίποτα. Ακόμα και τις φλούδες που αφαιρώ από το φρούτο τις αποξηραίνω και τις διατηρώ για να αρωματίζω μαρινάδες, κρέμες, σάλτσες και πιλάφια. Μοναδική προϋπόθεση είναι να στεγνώσουν καλά πριν τις αποθηκεύσετε σε ένα καθαρό αποστειρωμένο βάζο. Έτσι κάθε φορά που θέλετε να δώσετε άρωμα σε ένα μαγείρεμα, θα βάζετε 1 φλούδα αποξηραμένη μέσα στο φαγητό και μόλις ζεσταθεί κι ενυδατωθεί θα βγάλει όλο το αιθέριο έλαιο μέσα στο μαγείρεμα.

Επίσης μπορείς να διατηρήσεις το ξύσμα του μανταρινιού για να το χρησιμοποιείς σε κέικ και γλυκά, μέσα στο ψυγείο σου. Παίρνεις το ξύσμα το βάζεις σε ένα βαζάκι και προσθέτεις ζάχαρη. Ανακατεύεις κι αφήνεις το μείγμα στο ψυγείο σου. Αυτό θα γίνει σαν σιρόπι πηχτό, θα λιώσει η ζάχαρη και θα αρωματιστεί με το αιθέριο έλαιο.
Μια μικρή ποσότητα στην μύτη του κουταλιού θα είναι αρκετή για να αρωματίσεις ζύμες, κέικ, μπισκότα και κρέμες.

Πάρτε ιδέες για να αξιοποιήσετε τα μανταρίνια. Συνταγές με μανταρίνι που σου μένουν αξέχαστες και πρέπει να τις δοκιμάσεις οπωσδήποτε!

Μανταρινάδα
Φτιάξε μια μανταρινάδα, ένα συμπυκνωμένο χυμό μανταρινιού για να έχεις το άρωμα του όλο το χρόνο σε δροσερά ποτά.

Σοκολατάκια με καρύδια και μανταρίνι
Αυτά τα σοκολατάκια με μανταρίνι θα σου μείνουν αξέχαστα.

Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι
Γλυκό κουταλιού μανταρίνι γιατί αυτό το άρωμα και αυτή η γεύση, είναι το κάτι άλλο. Έχει μακριά επίγευση και για ώρες αφήνει τα ίχνη του στον ουρανίσκο.

Μανταρινόπιτα
Από τα πιο ωραία σιροπιαστά γλυκά αυτή η χιώτικη μανταρινόπιτα.

Λικέρ μανταρίνι
Πολύ ιδιαίτερο λικέρ – ένας μοναδικός τρόπος για να γεύεστε το άρωμα του μανταρινιού όλη τη χρονιά!

Μαρμελάδα μανταρίνι
Η μαρμελάδα μανταρίνι είναι από τις πολύ αγαπημένες μου. Να τη φτιάξεις οπωσδήποτε! Το άρωμά της και η γεύση της είναι θεσπέσια.

Κέικ με μανταρίνι
Βάλτε ολόκληρο μανταρίνι και πολτό στο κέικ και θα γεμίσει με αρώματα όλο το σπίτι!

Χειμωνιάτικη σαλάτα μανταρίνι
Χειμωνιάτικη σαλάτα, με αρωματικό dressing μανταρινιού και τζίντζερ. Σερβίρετέ τη και κλέψτε τις εντυπώσεις!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα