1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Μήπως οι διακοπές χωριστά κάνουν καλό στην σχέση;


Οι διακοπές ως ζευγάρι είναι πάντα ένα αγχωτιικό ζήτημα – εκτός κι αν είστε ζευγάρι δέκα χρόνια, οπότε ακόμα και οι διακοπές σας είναι ζήτημα ρουτίνας, και ΔΕΝ κρίνουμε όταν το λέμε αυτό. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου κειμένου, οριακά θα μπορούσαμε και να ζηλεύουμε.

Ή, μάλλον, δεν ζηλεύουμε και τόσο επειδή σήμερα έχουμε σκοπό να σε πείσουμε ότι το να πάτε διακοπές χωριστά με το ταίρι σου δεν είναι το τέλος του κόσμου, δεν είναι το τέλος της σχέσης σας, αλλά ίσως να είναι καλύτερες διακοπές και για τους δυο σας. Και αυτά είναι τα επιχειρήματά μας.

Αρχικά, θα λείψετε ο ένας στον άλλο
Αν είστε συνέχεια μαζί στην καθημερινή ζωή, ίσως μερικές μέρες χώρια να είναι αυτό που χρειάζεστε για να συνειδητοποιήσετε ότι θέλετε να περάσετε ακόμα περισσότερο χρόνο μαζί. Ναι, το ξέρουμε, ούτε εμείς καταλάβαμε ποτέ πώς επιδρά ακριβώς η απόσταση στον ανθρώπινο εγκέφαλο, απλά το αποδεχόμαστε.

Είναι φυσιολογικό να μην σας αρέσουν τα ίδια πράγματα με το ταίρι σου
Πολλοί θα έλεγαν ότι αυτές οι διαφορές στα γούστα είναι που κάνουν τις σχέσεις και πιο ενδιαφέρουσες. Και μπορεί να είναι αλήθεια αυτό, μιας και αν πάτε και οι δύο σας να κάνετε κάτι που αληθινά γουστάρετε, μετά θα γυρίσετε με τέλειες (και διαφορετικές) εμπειρίες να μοιραστείτε και να μάθετε ο ένας για τον άλλο. Αρκεί να ξεπεράσετε την επίμονη σκέψη ότι το να πάτε χώρια διακοπές σώνει και καλά πρέπει να “σημαίνει κάτι για την σχέση σας”.

Το να ταξιδεύεις μόνος/η είναι τέλειο
Γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου, κάνεις 100% τα πράγματα που θες και επίσης περνάς λίγες μέρες σε έναν ξένο τόπο, φροντίζοντας μονάχα εσύ για τον εαυτό σου – όχι φίλοι, όχι τα στέκια σου, όχι το 24ωρο περίπτερο στη γωνία κάτω απ’ το σπίτι σου. Είναι ένα (οκέι, οργανωμένο και σχετικά άνετο) σπάσιμο της ρουτίνας σου, και αυτό το σπάσιμο δεν θα συνέβαινε εντελώς αν πήγαινες διακοπές με την σχέση σου, μιας και θα φέρνατε και οι δύο κομμάτια της καθημερινότητάς σας στον προορισμό.

Οι διακοπές με φίλους δεν είναι μόνο για όταν είσαι single
Ας είμαστε ειλικρινείς: Στις διακοπές με φίλους, οι πιθανότητες παρεξηγήσεων μειώνονται. Δεν εκμηδενίζονται, δεν λέμε αυτό, στις διακοπές γενικά οι άνθρωποι πρέπει να ξεσπάσουν το στρες τους κάπου, και οι άλλοι άνθρωποι είναι πάντα ο κοντινότερος και καλύτερος στόχος. Αυτό που λέμε είναι ότι οι φίλοι σου μάλλον δεν θα το πάρουν τόσο βαριά αν γίνουν στόχος της γκρίνιας σου – εκτός κι αν έχεις σούπερ δραματικούς φίλους και σούπερ τσιλ αμόρε, εκεί πάμε πάσο.

Είναι καλή ευκαιρία να χτίσετε εμπιστοσύνη
Σε πόσες περιπτώσεις μπορείς να σκεφτείς ζευγάρια που έκαναν χωριστά διακοπές και το ένα (ή και τα δύο) άτομο απλά έτρωγε φρίκες απανωτά; “Πού είναι; Τι κάνει; Γιατί δεν απαντάει τηλέφωνο; Με κερατώνει;” Εμείς δεν είμαστε εδώ για να πούμε ότι αυτές οι σκέψεις είναι υπερβολικές (που συνήθως είναι), αλλά για να προτείνουμε την θετική εναλλακτική: Ότι είναι μια καλή ευκαιρία για επικοινωνία αλλά και για προσδιορισμό ορίων. Ναι, είμαι διακοπές. Όχι, δεν σε κερατώνω. Ναι, σε σκέφτομαι. Και, ναι, θα τα πούμε από κοντά ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΩ. Σ’ αγαπώ.

 




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα