1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

6 λόγοι που οι άνθρωποι παραμένουν σε κακές σχέσεις


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μείνεις σε μία κακή σχέση. Σε μια σχέση που σε κρατάει πίσω, σε γεμίζει μόνο με αρνητικά συναισθήματα και δεν σου επιτρέπει να βρεις την ευτυχία σου. Και, δυστυχώς, όλοι αυτοί οι λόγοι έχουν σοβαρές εξηγήσεις, και θα χρειαστούν σοβαρή προσπάθεια για να τους αφήσεις πίσω και να καταφέρεις να ξεφύγεις.

Αυτό που πρέπει να κάνεις πρώτα, όμως, είναι να τους αναγνωρίσεις.

Φταίει η ελπίδα
Η ελπίδα ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, ότι θα αλλάξει ή ότι θα γίνει ξανά ο άνθρωπος που ερωτεύτηκες. Η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία, αλλά αν κρατιόμαστε τόσο πολύ από πάνω της, είναι εύκολο να ζούμε σε μια πλαστή πραγματικότητα, να βασίζουμε την ζωή μας σε ένα μέλλον που δεν θα έρθει ποτέ, όσο αληθινό και υπέροχο κι αν το έχουμε χτίσει στο κεφάλι μας.

Φταίει ο φόβος
Ο φόβος ότι δεν θα βρούμε κάτι καλύτερο. Ο φόβος ότι δεν θα τα καταφέρουμε μόνοι μας. Ο φόβος ότι ο σύντροφος μπορεί να μην αντιδράσει καλά. Τις πιο πολλές φορές, όμως, είναι ο φόβος της μοναξιάς που θα σε εγκλωβίσει σε μια κακή σχέση. Και αν ο σύντροφός σου το καταλάβει αυτό και το χρησιμοποιεί εναντίον σου, τότε μιλάμε για μια κακοποιητική σχέση.

Φταίει η χαμηλή αυτοεκτίμηση
Πιστεύεις ότι χρειάζεσαι ένα άλλο άτομο για να σε “συμπληρώσει”, επειδή αλλιώς η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου είναι πολύ χαμηλή. Αυτό σε αναγκάζει να γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν, και μένεις σε σχέσεις που δεν σου προσφέρουν τίποτα, και μόνο απαιτούν από εσένα.

Φταίει ο εγωισμός
Με πολύ απλά λόγια: Η στιγμή που πατάς το πόδι σου κάτω, και λες “Ε, δεν γίνεται να μην αλλάξεις για εμένα, δεν το δέχομαι”. Και μπορεί να ακούγεται σαν μια πολύ ηρωική στιγμή για την σχέση σου, αλλά δεν είναι. Είναι απλά ο εγωισμός σου να προσπαθεί να εξαναγκάσει καταστάσεις.

Φταίει η κατάθλιψη
Οι άνθρωποι που υποφέρουν από κατάθλιψη είναι πολύ δύσκολο να εγκαταλείψουν μια τοξική σχέση. Αδυνατούν να φροντίσουν τον εαυτό τους, και νιώθουν ότι χρειάζονται συνεχώς μια παρουσία στην ζωή τους ως κίνητρο.

Φταίει η οικογένεια
Ο πιο άσχημος λόγος από όλους, όμως, είναι η οικογένεια. Αν ένα άτομο έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια που οι γονείς είχαν παρόμοια, τοξική σχέση, τα μοτίβα είναι πολύ πιθανό να επαναληφθούν. Είναι πολύ σημαντικό, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το ζήτημα να συζητηθεί διεξοδικά, ίσως και με κάποιον ειδικό.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα