1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κολιοί στο φούρνο γεμιστοί με ντομάτα και φέτα | Συνταγές


Κoλιός στο φούρνο γεμιστός με ντομάτα και φέτα.  Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 3 μεγάλοι κολιοί
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 3/4 φλ. τσαγιού τυρί φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τους κολιούς, τους πλένετε καλά και (προαιρετικά) κόβετε τα κεφάλια. Τους τοποθετείτε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και τους αλατοπιπερώνετε.
  2. Ζεματίζετε για 1 λ τις ντομάτες σε νερό που βράζει (για να ξεφλουδιστούν πανεύκολα), τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κυβάκια. Ανακατεύετε καλά σ” ένα μπολ ντομάτα, σκόρδο, δυόσμο, ρίγανη, μαϊντανό, αλατοπίπερο και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Χωρίζετε το μείγμα σε 2 μέρη. Στο ένα προσθέτετε το τυρί φέτα και ανακατεύετε.
  3. Μοιράζετε το μείγμα ντομάτας-φέτας στις κοιλιές των ψαριών και ρίχνετε το υπόλοιπο μισό μείγμα (χωρίς φέτα) στο ταψί γύρω από τους κολιούς. Ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 5-6 κ.σ. νερό.
  4. Ψήνετε τους κολιούς σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς  φούρνο, για 25-30 λ και τους σερβίρετε γαρνιρισμένους με μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.

Κάντε 2-3 οριζόντιες χαρακιές σε κάθε ψάρι για να αλατιστούν καλύτερα.
mackarel5601

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολιοί στο φούρνο γεμιστοί με ντομάτα και φέτα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα