1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Καραμελωμένο ζαχαρούχο (Dulce de Leche) | Συνταγές


Πόσες φορές έχετε συνταγές στις οποίες για την παρασκευή του γλυκού σας απαιτείται Dulce de Leche δηλαδή καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και δεν έχετε στο ντουλάπι σας. Αν δεν έχετε ούτε ζαχαρούχο γάλα θα πρέπει να πάτε σε μεγάλο Σ.Μ. να προμηθευτείτε ένα έτοιμο ή να αγοράσετε ζαχαρούχο γάλα για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό καραμελωμένο ζαχαρούχο. Σας προτείνουμε να καραμελώσετε πολλά κουτιά ζαχαρούχου και να τα αποθηκεύσουμε εκτός ψυγείου για να τα έχετε την επόμενη φορά που θα τα χρειαστείτε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε το ζαχαρούχο γάλα, αφαιρείτε το χαρτί που το καλύπτει γύρω γύρω περιμετρικά. Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και το αφήνετε να πάρει βράση τόσο όσο να κοχλάζει μεν αλλά λίγο, όχι με δυνατό κοχλασμό για να μην κουνιέται το κουτί μέσα στο νερό. 
  2. Βάζετε το κουτί με το ζαχαρούχο μέσα στο βραστό νερό (το νερό πρέπει να σκεπάζει πλήρως το κουτί σε όλη την διάρκεια του βρασίματος και αν χρειαστεί προσθέτετε ζεστό νερό), σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και το αφήνετε για 3 ώρες να καραμελώσει.
  3. Εναλλακτικά το βράζετε σε χύτρα ταχύτητας για 45-50 λ. Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη για να κρυώσει πάρα πολύ καλά πριν το ανοίξετε για να το χρησιμοποιήσετε. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Καραμελωμένο ζαχαρούχο (Dulce de Leche)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα