1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΚΑΙ ΜΙΑ …ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ! ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ- ΑΣΕΠ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ!!

ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ! ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ (Dypa.gr)- ΑΣΕΠ (asep.gr) ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ!! – Γιατί συμβαίνει!

NEWS: Ευρύτερες αλλαγές στην επιδοματική πολιτική της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Dypa.gr), προαναγγέλλει η κατάργηση των παροχών που δίνονται σε ειδικές κατηγορίες ανέργων και ισχύει από τις 29 Δεκεμβρίου.

Οι αλλαγές θα συμπεριλάβουν και το τακτικό επίδομα ανεργίας το οποίο θα συνδεθεί – άμεσα – με τον μισθό που ελάμβανε ο άνεργος, τα τελευταία χρόνια της απασχόλησής του πριν την έξοδό του στην ανεργία, αλλά και με το σύνολο του εργασιακού και ασφαλιστικού του βίου.

Την άνοιξη

Το σύστημα ασφάλισης κατά της ανεργίας θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά την άνοιξη, αρχικά στην Αττική και στη συνέχεια στο σύνολο της χώρας. Οι αλλαγές θα συμπεριληφθούν σε ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει το υπουργείο Εργασίας στην Βουλή προς ψήφιση, τους πρώτους μήνες του 2024.

Το ύψος του επιδόματος ανεργίας θα συναρτάται από τα έτη ασφάλισης και την παραμονή στην εργασία και θα καλύπτει για το πρώτο τρίμηνο ή τετράμηνο της ανεργίας, το 70% του μέσου όρου του μισθού της τελευταίας τριετίας. Ακολούθως τους επόμενους μήνες θα μειώνεται σταδιακά στο 60% ή 50% του μισθού και τελικώς θα φτάνει στα 479 ευρώ που αντιστοιχεί στο σημερινό επίδομα.

Το αυξημένο επίδομα θα συνδυαστεί με την κατάρτιση των ανέργων, προκειμένου να επανενταχθούν το συντομότερο στην αγορά εργασίας.

Αλλαγές εξετάζονται και στο επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας (ύψους 200 ευρώ). Αναμένεται να ενσωματωθεί στο επίδομα ανεργίας και να λειτουργήσει ανταποδοτικά, κυρίως σε ανέργους που εργάζονταν για πολλά χρόνια και έχουν καταβάλει υψηλές εισφορές.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Απριλίου το επίδομα ανεργίας έχει διαμορφωθεί στα 479 ευρώ. Αυτό θα είναι και το κατώτατο όριο που θα θεσμοθετηθεί για τη χορήγηση της συγκεκριμένης παροχής, κάτω από το οποίο δεν θα «πέφτει» κανείς άνεργος.

Σήμερα το επίδομα ανεργίας χορηγείται για 5 έως 12 μήνες, ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι. Το ποσό της επιδότησης είναι σταθερό για όλους (479 ευρώ) και συναρτάται με τον κατώτατο μισθό. Το επίδομα λαμβάνει μόνο μια μικρή μερίδα ανέργων, που φτάνει μόλις το 10% των εγγεγραμμένων ανέργων.

Κατάργηση παροχών

Στο μεταξύ σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση της υπουργικής απόφασης για κατάργηση τριών εφάπαξ επιδομάτων που δίνονται σε ειδικές κατηγορίες ανέργων. «Δεν θα καταργηθούν αλλά θα συγχωνευθούν σε ένα αλλάζοντας πλήρως το υφιστάμενο καθεστώς», υποστηρίζουν στελέχη της ΔΥΠΑ.

Πρόκειται για παροχές που λαμβάνουν ειδικές κατηγορίες ανέργων και ορισμένα από αυτά καταβάλλονται μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης της ανεργίας.

Συγκεκριμένα αφορά:

  • Το ειδικό επίδομα που χορηγείται μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας.
  • Το ειδικό βοήθημα μετά την τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων.
  • Και το ειδικό επίδομα επίσχεσης που αφορά στην διακοπή της λειτουργίας μιας επιχείρησης.

Ο νέος κατώτατος μισθός θα συμπαρασύρει όλα τα επιδόματα που συνδέονται με αυτόν, με κυριότερο το επίδομα ανεργίας που θα φτάσει τα 650 ευρώ, από τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα θα αυξηθούν τα εξής επιδόματα:

Οι παροχές του ΟΑΕΔ

Επιπλέον από την αύξηση των κατώτατων αποδοχών επηρεάζονται και μια σειρά από παροχές του ΟΑΕΔ που έχουν να κάνουν με:

– Τα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση σπουδαστών Α.Τ.Ε.Ι-ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) που ισούται με το 50% του 80% του νόμιμου κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη.

– Τις αποδοχές στους μαθητές – σπουδαστές που απέχουν από την εργασία τους για συμμετοχή στις γραπτές εξετάσεις της σχολής που φοιτούν, που ισούται για τους προπτυχιακούς φοιτητές με το 30πλάσιο του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και για τους μεταπτυχιακούς με το 10πλάσιο αυτού.

– Τα προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, που καταβάλλεται στους ωφελούμενους αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό

– Τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα που καταβάλλουν καθαρές αμοιβές οι οποίες αντιστοιχούν στις κατώτατες νομοθετημένες μεικτές αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη, ενώ καλύπτεται και το μη μισθολογικό κόστος

– Τα προγράμματα νέων θέσεων εργασίας που συνδέονται έμμεσα με τον κατώτατο μισθό, καθώς η επιχορήγηση κυμαίνεται από 50% έως 80% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ! ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ- ΑΣΕΠ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ!! – Μη χάσετε την ευκαιρία!

Αυξάνονται κατά 400 τουλάχιστον θέσεις οι 1.850 που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη μονίμων του ΑΣΕΠ (asep.gr) που αφορά δήμους και ολόκληρο το Δημόσιο.

Έγκυρες πληροφορίες του workenter.gr, αναφέρουν ότι το ΑΣΕΠ πήρε “σήμα” από το υπουργείο Εσωτερικών, σήμερα νωρίς το πρωί, να εντάξει στην προκήρυξη και μόνιμες θέσεις από τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2024.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός των θέσεων θα είναι τουλάχιστον 2.250, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των Υπηρεσιών.

ΑΣΕΠ: Πότε η έκδοση των 2.250 θέσεων στο Δημόσιο

Το ΑΣΕΠ (asep.gr), σύμφωνα με πληροφορίες, ανέμενε από το υπουργείο Εσωτερικών αύξηση των θέσεων η οποία εκδηλώθηκε ως επίσημο αίτημα σήμερα το πρωί.

Αυτός είναι ο λόγος που η προκήρυξη θα σταλεί τον Μάρτιο στο Εθνικό Τυπογραφείο, παρότι για τις προηγούμενες 1.850 μόνιμες θέσεις είχε ολοκληρωθεί η επεξεργασία.

Το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέμενε από το υπουργείο Εσωτερικών αύξηση των θέσεων

Πού οι 2.250 προσλήψεις

Από τον συνολικό αριθμό των θέσεων, περίπου 1.500, θα διατεθούν σε δήμους όλης της χώρας.

Οι υπόλοιπες θα κατανεμηθούν σε φορείς, υπουργεία και οργανισμούς. Μην ξεχνάμε ότι η προκήρυξη αφορά ολόκληρο το Δημόσιο.

ΑΣΕΠ: Ποιες είναι οι ειδικότητες των 2.250 μονίμων

Με την επικείμενη μεγάλη προκήρυξη, θα ζητηθεί προσωπικό όλων σχεδόν των ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από διοικητικούς και οδηγούς έως τεχνικούς, τεχνίτες και κλητήρες.

Ουσιαστικά η προκήρυξη αυτή, είναι η “απάντηση” της κατηγορίας ΔΕ στους πανελλήνιους γραπτούς διαγωνισμούς, οι υποψήφιοι της οποίας δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτούς.

ΑΣΕΠ: Έγκυρο Μητρώο

Ξεκινήστε από τώρα τον έλεγχο του Μητρώου σας στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ ή την δημιουργία του από την αρχή (εάν δεν έχετε Μητρώο).

Το Μητρώο είναι η “ηλεκτρονική” ταυτότητα των υποψηφίων. Είναι απαραίτητη σε όλους διαγωνισμούς μονίμων, μέσω ΑΣΕΠ.

Στο Μητρώο δηλώνονται όλες οι ιδιότητες που επικαλείται ο υποψήφιος στην αίτησή του. Δείτε τι περιλαμβάνει:

  • Τίτλοι Σπουδών
  • Τίτλοι Ξένων Γλωσσών
  • Εμπειρία
  • Γνώση Η/Υ
  • Ιδιότητες
  • Λοιπά Προσόντα
  • Άλλο
Το Μητρώο είναι η “ηλεκτρονική” ταυτότητα των υποψηφίων. Είναι απαραίτητη σε όλους διαγωνισμούς μονίμων, μέσω ΑΣΕΠ.

Το Μητρώο φτιάχνεται μια φορά και ισχύει για πάντα. Ωστόσο πρέπει από καιρό εις καιρό να επικαιροποιείται.

Για να κερδίσει ένας υποψήφιος το μέγιστο αριθμό μορίων από το Μητρώο του θα πρέπει να εκμεταλλευτεί όλα τα πεδία.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να ενσωματωθούν στο Μητρώο ΑΣΕΠ διαφέρουν ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ).

Κάθε “καρτέλα” στοιχείων θα πρέπει να συμπληρωθεί με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλει

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ- ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!! ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ- ΟΠΕΚΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ Α21, ΚΕΑ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ 100.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΔΕΚΟ, ΕΦΚΑ- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα