1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Θαύματα της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώνας


«Ήμουνα 27 χρονών νιόπαντρη, λέει η γιαγιά Κυριακίτσα Καψάλα πλέκοντας τα δίχτυα της, όταν ήμουνα άρρωστη στην παλιά Μηχανιώνα* και το κεφάλι μου γύρισε πίσω.

Κανένα φάρμακο και κανένας γιατρός δεν μπορούσε να με κάνει καλά. Και η Παναγία μας, μεγάλη η χάρη της, σαν φέραν την εικόνα Της στο σπίτι μας, με γιάτρεψε αμέσως».

Ένα άλλο θαύμα, περιγράφει ο κ. Σαραφίδης:

«Είχε έλθει στην εκκλησία ένας κουτσός με το μπαστούνι του και με τις παρακλήσεις και την πίστη του, έγινε καλά. Γι’ αυτό και όταν έφυγε, άφησε το μπαστούνι του δίπλα στην εικόνα.

Η γριά καντηλανάφτρα Μάλαμα Σιμβρήπου είχαμε στην εκκλησία, χωρίς να ξέρει τίνος είναι το μπαστούνι, το πήρε να ακουμπάει και πήγε σπίτι της. Μόλις όμως κοιμήθηκε, βλέπει την Παναγία που την μαλώνει και της λέει ότι το μπαστούνι πρέπει να το πάει γρήγορα πίσω, γιατί σ’ εκείνη το αφιέρωσε ο κουτσός που έγινε καλά.

Ξύπνησε τρομαγμένη η κυρά-Μάλαμα και ήρθε νύχτα στο σπίτι μου με το μπαστούνι και με πήρε νύχτα, ανοίξαμε την εκκλησία και αφήσαμε στη θέση του το αφιέρωμα».

* Παραθαλάσσιο χωριό στην Προποντίδα που ανήκε εκκλησιαστικά στην Μητρόπολη Κυζίκου. Οι ξεριζωμένοι κάτοικοι της ήλθαν στην Ελλάδα με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923 και ένα μεγάλο μέρος από αυτούς κατοίκησε μεταξύ Επανωμής και Μικρού Εμβόλου νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης.

http://farosthermaikou

pemptousia


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα