1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Η Μαρία Μενούνος διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας


Για την περιπέτεια υγείας που πέρασε αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και ενώ περιμένει παιδί μίλησε για πρώτη φορά η Μαρία Μενούνος στο περιοδικό People.

Η 44χρονη Ελληνοαμερικανίδα και ο σύζυγός της, Keven Undergaro ετοιμάζονται να γίνουν για πρώτη φορά γονείς ενός παιδιού που θα γεννηθεί το καλοκαίρι μέσω παρένθετης μητέρας. Μετά από χρόνια προσπαθειών να γίνουν γονείς, το ζευγάρι δεν θα μπορούσε να ανυπομονεί περισσότερο να καλωσορίσει τον νεοφερμένο, αλλά η οργάνωση ενός μεγάλου πάρτι βρίσκεται χαμηλά στη λίστα προτεραιοτήτων τους αυτή τη στιγμή. «Όλη αυτή η χρονιά ήταν τραύμα, άγχος, κρίση», λέει ο Μενούνος. «Υπήρξε μια στιγμή που σχεδιάζαμε κάτι, και μετά έγινε υπερβολικό. Σκεφτόμουν “πρέπει μόνο να γίνω καλά”».

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες ανάρρωσης, η ηθοποιός και παρουσιάστρια αφηγήθηκε για πρώτη φορά την ιστορία της, εξηγώντας πως διαγνώστηκε τον Ιανουάριο, και υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης ενός όγκου 3,9 εκατοστών.

«Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι υπάρχουν μέρη που μπορούν να πάνε για να προλάβουν πράγματα νωρίς», λέει. «Δεν μπορείς να αφήσεις τον φόβο να σε εμποδίσει. Πέρασα εκείνη τη στιγμή που νόμιζα ότι όλα είχαν τελειώσει –αλλά είμαι εντάξει, γιατί το βρήκαμε αρκετά νωρίς».

Αν και δεν είναι η πρώτη περιπέτεια της υγείας της, καθώς είχε διαγνωστεί και υποβληθεί σε θεραπεία για έναν καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο το 2017, αυτή η είδηση την στιγμή που γιόρταζε το γεγονός ότι θα γίνει μαμά προκάλεσε μεγάλο σοκ.

«Ένιωθα τόσο καλά και μετά με χαστούκισαν στο πρόσωπο με νέα διάγνωση», λέει η Μενούνος, ο οποίος άρχισε να υποφέρει από έντονες κράμπες στα πόδια τον περασμένο Ιούνιο. «Ούρλιαζα δυνατά, ήμουν απαρηγόρητη».

Μια επίσκεψη στο νοσοκομείο αποκάλυψε ότι είχε διαβήτη τύπου 1, ο οποίος εμφανίζεται στην οικογένειά της –τόσο ο πατέρας της Κωνσταντίνος όσο και ο αδερφός της Πέτρος είναι διαβητικοί. Της συνταγογραφήθηκε ινσουλίνη, έκανε αυστηρή δίαιτα, άρχισε να παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης της και είδε σημαντική βελτίωση.

Μέχρι τον Οκτώβριο, «το νικούσα», λέει η Μενούνος, η οποία εξακολουθεί να παίρνει ινσουλίνη καθημερινά και φοράει μόνιτορ γλυκόζης, «ένιωθα τόσο καλά. Τι άλλο θα μπορούσε να πάει στραβά;». Αλλά ένα μήνα αργότερα επέστρεψε στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά «με βασανιστικό κοιλιακό πόνο σε συνδυασμό με διάρροια».

Η αξονική τομογραφία και οι εκτενείς εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα. «Μου είπαν πως όλα ήταν καλά, αλλά συνέχιζα να πονάω», θυμάται η ίδια. Σε μια πτήση αρκετές εβδομάδες αργότερα, ο πόνος ήταν τόσο έντονος που ένιωθε «σαν κάποιος να μου έσκιζε τα μέσα μου».

Αναζητώντας απαντήσεις, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία ολόκληρου του σώματος. Η δοκιμή αποκάλυψε έναν όγκο 3,9 εκατοστών στο πάγκρεας της, με την επακόλουθη βιοψία να επιβεβαιώνει ότι επρόκειτο για παγκρεατικό νευροενδοκρινικό όγκο Σταδίου 2, μια μορφή καρκίνου. «Έλεγα στον εαυτό μου ‘πώς διάολο γίνεται να έχω όγκο στον εγκέφαλο και καρκίνο στο πάγκρεας;» λέει η ίδια. «Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι έρχεται ένα μωρό».

Δεδομένου του πρώιμου σταδίου στο οποίο διαγνώστηκε, η Μενούνος είχε καλή πρόγνωση και στις 16 Φεβρουαρίου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου μαζί με μέρος του παγκρέατος, τη σπλήνα, ένα μεγάλο ινομύωμα και 17 λεμφαδένες. «Ήταν εξαιρετικά επώδυνο», λέει για την ιατρική διαδικασία και την ανάρρωσή της. «Δεν μπορούσα να κινηθώ ή να σηκωθώ».

Ευτυχώς, «ο Keven κοιμόταν στο νοσοκομείο κάθε βράδυ», λέει για τον σύζυγό της. «Και ο μπαμπάς μου ήταν ο καλύτερος φροντιστής». Σύμφωνα με τον γιατρό της, Dr. Ryan Aronin του UCLA και τον χειρουργό Dr Timothy Donahue του UCLA, η σταρ δεν χρειάζεται χημειοθεραπεία ή πρόσθετη θεραπεία, μόνο ετήσιες σαρώσεις για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Είμαι τόσο ευγνώμων και τόσο τυχερή», λέει η Μενούνος, βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στο δωμάτιο του μωρού της. «Ο Θεός μου χάρισε ένα θαύμα. Θα εκτιμήσω την ύπαρξη της στη ζωή μου πολύ περισσότερο από όσο θα έκανα πριν από αυτό το ταξίδι».

Πηγή: People 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα