1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Η αμφισβήτηση του αυτοκέφαλου της Ουκρανίας θα φέρει εκκλησιαστικό “πόλεμο” – Thestival


«Κάθε προσπάθεια αμφισβητήσεως του Ουκρανικού Αυτοκεφάλου εισάγει μίαν ανερμάτιστον “νέαν εκκλησιολογίαν”, υποσκάπτει την διορθόδοξον ειρήνην και κωλύει την συνεργασίαν και την κοινήν μαρτυρίαν των Ορθοδόξων Εκκλησιών». Την επισήμανση έκανε η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την περασμένη Τρίτη στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης στην εναρκτήρια ομιλία του για το Διορθόδοξο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η συμβολή των Χαλκιτών καθηγητών και αποφοίτων εις τας διορθοδόξους σχέσεις».

Ολόκληρη η εικόνα του χριστιανικού κόσμου θα ήταν διαφορετική αν το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν αναλάμβανε πρωτοβουλίες, δεν παρενέβαινε, όποτε το έκρινε απαραίτητο, για την επίλυση προβλημάτων – είτε χρονίων, είτε καινούριων. Στο πνεύμα αυτό, η χορήγηση αυτοκέφαλου καθεστώτος στην Εκκλησία της Ουκρανίας αποτελεί την έμπρακτη επιβεβαίωση του ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όπως προκύπτει, οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης του Ουκρανικού Αυτοκέφαλου διασαλεύει το πνεύμα ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των Ορθόδοξων Εκκλησιών, ήταν σύμφωνα με το protothema, το περιεχόμενο όσων συμπεριέλαβε στην ομιλία του ο κ.κ. Βαρθολομαίος.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα