1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Μητροπολίτη Λαγκαδά κυρού Ιωάννου


Στον απόηχο της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κυρού Ιωάννου (Τασσιά), η οποία τελέστηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοιού, στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ετέλεσαν επιμνημόσυνη Δέηση εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτου.

Με την ευλογία και παροτρύνση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και κατόπιν της κανονικής αδείας του Τοποτηρητού Μητροπολίτου, Σεβασμιωτάτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο πανοσιολ. αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ.Θ., ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αυτής πανοσιολ. αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης και ο Γραμματεύς του Μητροπολιτικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, πανοσιολ. αρχιμανδρίτης π. Ευθύμιος Βακαλάκης, μετέβησαν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ε.ε. εις Λαγκαδάν, όπου, σε κλίμα συγκίνησης λόγω των πνευματικών δεσμών του εκλιπόντος με την οικογένειαν της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, αλλά και των προσωπικών τοιούτων με τους συγκεκριμένους κληρικούς, ετέλεσαν επιμνημόσυνη Δέηση επί του μνήματος του κεκοιμημένου Μητροπολίτου έμπροσθεν του ιερού Βήματος του Μητροπολιτικού ναού της αγίας Παρασκευής.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα