1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΕΠ LIVE!!ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ!! ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2023-2024!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΕΠ (asep.gr) LIVE!!ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ!! ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ (dypa.gr) ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2023-2024! – Όσα πρέπει να ξέρετε!

ΝΕWS: Με μόνιμες προσλήψεις που ξεκινούν τον Δεκέμβριο του 2023 και θα ολοκληρωθούν εντός του 2024, αλλά και με ανανέωση συμβάσεων επικουρικού προσωπικού, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα επιχειρήσει να «θεραπεύσει» την μεγάλη υποστελέχωση του ΕΣΥ. Η αρχή αναμένεται να γίνει με την προκήρυξη 776 μονίμων θέσεων (ΔΕ – ΥΕ) μέσω ΑΣΕΠ (asep.gr)στα νοσοκομεία όλης της χώρας, η οποία θα αναρτηθεί στο Εθνικό Τυπογραφείο στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ! ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ !!!ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΟΓΑ, EFKA!!

Αφορά διάφορες ειδικότητες, όπως βοηθοί νοσηλευτών και νοσοκόμων, επιμελητές ασθενών, μάγειρες και τεχνικοί κ.ά. Όλες οι ειδικότητες απευθύνονται σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δηλαδή, απόφοιτοι Γυμνασίου και Λυκείου. Στον ετήσιο προγραμματισμό των προσλήψεων στο ΕΣΥ για το έτος 2024, ωστόσο, αναμένονται επίσης:

  • 1.180 μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
  • 5.050 μόνιμες προσλήψεις λοιπού προσωπικού, στο τομέα της Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ανανεώνονται οι συμβάσεις επικουρικών και απασχολούμενων μέσω ΟΑΕΔ

Aπό την περιοδεία του στα Νοσοκομεία της Κρήτης και συγκεκριμένα από το Νοσοκομείο της Σητείας το οποίο επισκέφθηκε την Τετάρτη (15/11), ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε ειδική αναφορά στο θέμα των προσλήψεων.

«Προσλαμβάνουμε νέους ιατρούς και νοσηλευτές και οι προσλήψεις όλες αφορούν πρωτίστως αυτά τα νοσοκομεία τα οποία είναι στις λεγόμενες άγονες περιοχές και έχουν τις λεγόμενες άγονες ειδικότητες, για τις οποίες θα δώσουμε πολύ συγκεκριμένα κίνητρα. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι προκηρύξεις», τόνισε.

«Πήραμε αποφάσεις παρατείνονται όλες οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, των συμβάσεων ορισμένων χρόνων και αυτών που είναι με καθεστώς ΟΑΕΔ. Δεν θα φύγει κανείς», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας.

«Fast track προσλήψεις γιατρών»

Ο ίδιος δεσμεύθηκε, επίσης, για άμεσες προσλήψεις στο ΕΣΥ καθώς η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ (asep.gr) ήταν μέχρι σήμερα εξαιρετικά χρονοβόρα.

Πρόσφατα προανήγγειλε μάλιστα πως οι προσλήψεις γιατρών θα γίνονται με fast track διαδικασίες και με ψηφιακό τρόπο, αλλά όχι σε βάρος της αξιοκρατίας.

Στη μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης των κρίσεων των γιατρών θα συμβάλει ο περιορισμός των Συμβουλίων σε ένα και μοναδικό Συμβούλιο ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και ανά ειδικότητα, ενώ θα υπάρξει αυτοματοποιημένος ηλεκτρονικός τρόπος υποβολής και εξέτασης των αιτημάτων των υποψηφίων.

Ο κατάλογος των παραδεκτών υποψηφιοτήτων θα καταρτίζεται αυτοματοποιημένα, ενώ το χρονικό περιθώριο που θα έχει το Συμβούλιο Κρίσεων για να συνέλθει και να ελέγξει την ορθότητα των ηλεκτρονικά κατατεθειμένων δικαιολογητικών των υποψηφίων δεν θα υπερβαίνει τις 10 ημέρες. Η όλη διαδικασία δεν θα ξεπερνά τους 3 μήνες.

Το ίδιο σύστημα θα εφαρμοστεί και για τις προσλήψεις στο νοσοκομείο της Σητείας, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας:

«Ήδη αποφασίσαμε, μετά τις συσκέψεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, να προκηρύξουμε άμεσα με τις νέες διαδικασίες, δηλαδή την τρίμηνη προθεσμία που δίνει ο νέος νόμος για τις προσλήψεις του ιατρικού προσωπικού, και να προσλάβουμε έναν αναισθησιολόγο, δύο παθολόγους, δυο παιδιάτρους, έναν ακτινολόγο και έναν ορθοπεδικό», τόνισε και κατέληξε πως ελπίζει, ωστόσο, να υπάρξει ανταπόκριση στις προκηρύξεις καθώς πολλές από αυτές βγαίνουν «άγονες» λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος:

«Όλα τα νοσοκομεία θα στελεχωθούν πλήρως. Εύχομαι πραγματικά να υπάρξει ενδιαφέρον από την πλευρά των υποψηφίων, έτσι ώστε μαζί με τα κίνητρα που θα δοθούν, να μην ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση», κατέληξε ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Γιατροί Βενιζέλειου Νοσοκομείου: Αναπάντητα ερωτηματικά

Ανακοίνωση εξέδωσαν μετά την επίσκεψη του υπουργού υγείας στο Βενιζέλειο νοσοκομείου, οι γιατροί.

Όπως λένε, έμειναν για μια ακόμα φορά δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα.

«Ευπρόσδεκτες κι ας είναι λιγοστές» οι θέσεις που ανακοινώθηκαν για την προκήρυξη, όπως λένε οι γιατροί, αλλά «γιατί να περιμένουμε να καλυφθούν αυτή τη φορά οι άγονες θέσεις του Μαρτίου αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει;», σημειώνουν και προσθέτουν:

«Τι έγινε ώστε να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες παραιτήσεις μόνιμων γιατρών και μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες; Γιατί οι υπόλοιπες από τις 22 θέσεις που ζητήθηκαν επιτακτικά από τα επιστημονικά όργανα του νοσοκομείου και αφορούν σοβαρά υποστελεχωμένα τμήματα, όπως παιδιατρική, μονάδα νεογνών, νευροχειρουργική και πολλά εργαστήρια να αναβληθούν για το μέλλον; Τι ενέργειες έγιναν για τη στελέχωση των άλλων νοσοκομείων της Κρήτης στα οποία μετακινούνται με «εντέλλεσθε» οι παθολόγοι του Βενιζελείου, ενώ αυτό ήδη έχει σοβαρές ελλείψεις;», αναρωτιούνται οι γιατροί.

Και καταλήγουν:

«Πως θα «τρέξουν» οι fast track διαδικασίες πρόσληψης, ενώ ακόμα δεν έχει διοριστεί κανένας γιατρός μετά από τόσους μήνες από την προκήρυξη του Μαρτίου;».

Οι γιατροί του Βενιζέλειου επιμένουν, όπως λένε, να απαιτούν πραγματική στήριξη όλων των νοσοκομείων με προκήρυξη όλων των κενών θέσεων, ώστε να μπορεί τελικά ο κόσμος να απολαμβάνει την υγεία που δικαιούται.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΕΠ LIVE!!ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ!! ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2023-2024! – Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ένα νέο επίδομα ύψους 500 ευρώ θα χορηγήσει η ΔΥΠΑ (dypa.gr)(πρώην ΟΑΕΔ) σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων. Το επίδομα θα δίδεται έπειτα από αίτηση του δικαιούχου στο gov.gr.

Το επίδομα θα δοθεί στο πλαίσιο του καινοτόμου «Πιλοτικού Προγράμματος κινητικότητας 500 ανέργων για εποχική απασχόληση στον πρωτογενή τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης» της ΔΥΠΑ. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εκπνέει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023.

Στόχος του προγράμματος είναι η επιδότηση της μετακίνησης ανέργων της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, που χαρακτηρίζεται από υψηλή ανεργία, για εποχική εργασία στον πρωτογενή τομέα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για εργατικό δυναμικό. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 625.000 ευρώ.

ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ! ΠΑΡΕ ΕΠΙΔΟΜΑ 500 ΕΥΡΩ – ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ GOV.GR- ΑΣΕΠ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ!!-Τι ισχύει για το επίδομα και την αίτηση στο gov.gr

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση για τα έξοδα μετακίνησης και στέγασης. Οι διαθέσιμες θέσεις ωφελουμένων είναι 500, ενώ η μηνιαία επιδότηση ανέρχεται σε έως 250 ευρώ για μετακίνηση και σε έως 250 ευρώ για στέγαση.

  • Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, Αμυνταίου, Καστοριάς και Γρεβενών.
  • Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera.
  • Έδρα της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου πρέπει να βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με βάση τη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει στο ΚΠΑ2 μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2023.

  • Σημειώνεται ότι το επίδομα 500 ευρώ από τη ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι ωφελούμενοι απασχολούνται, από τον Νοέμβριο του 2023 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2024.

ΑΓΡΟΤΕΣ NEA- ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023!

ΔΕΛΤΙΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ! ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ -ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2024- ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΠΟΣΑ!!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα