1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ!! Τι συμβαίνει με ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ, ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΔΙΚΑΙΩΜAΤΑ ΟΣΔΕ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΔΥΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ!!! Τι συμβαίνει με ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ, ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΔΙΚΑΙΩΜAΤΑ ΟΣΔΕ ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr)- ΔΥΠΑ (dypa.gr) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αγροτικά νέα: Ακόμα τις πληρωμές εκκρεμοτήτων από την προκαταβολή των αγρο-περιβαλλοντικών περιμένουν χιλιάδες δικαιούχοι, αλλά φως στον ορίζοντα δεν πρέπει να αναμένεται άμεσα, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες για τις πληρωμές έχουν, να προετοιμαστούν και για το νέο ΟΣΔΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

gov.gr- ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ -ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΙΚΑ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ!!!

Ως προς τούτο, πρόθεση Γεωργαντά είναι να ανοίξει στις αρχές Μαρτίου, όμως, από το να ανοίξει το σύστημα υποβολής δηλώσεων, μέχρι να γίνει πλήρως λειτουργικό, έχει μεγάλη απόσταση, όπως σημειώνουν με νόημα μιλώντας στον ΑγροΤύπο, γνώστες της κατάστασης. Μιας κατάστασης, που αν κρίνουμε από το ρυθμό και τον τρόπο που γίνονται οι πληρωμές, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των αγροτών και των κτηνοτρόφων, δημιουργώντας βαθύ χάσμα με το κυβερνών κόμμα.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί είναι η δραματική καθυστέρηση στις πληρωμές της β’ δόσης του υπομέτρου 6.3 το οποίο έχει τρέξει (η πρώτη δόση) από χρόνια. Οι πληροφορίες εδώ αναφέρουν ότι θα χρειαστούν μήνες ακόμα, ώστε να πληρωθεί στους δικαιούχους η β’ δόση.

Σε εκκρεμότητα όμως παραμένουν και χιλιάδες ανέλεγκτες, άρα και απλήρωτες μεταβιβάσεις δικαιωμάτων, για τις οποίες οι παραγωγοί δεν πήραν ούτε… ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο. Πληροφορίες επί τούτου περιορίζονται να αναφέρουν ότι αυτή την περίοδο γίνονται οι απαραίτητοι διοικητικοί έλεγχοι, ενώ και τα ΚΥΔ δέχονται ενημερώσεις από τα κεντρικά του ΟΠΕΚΕΠΕ για τυχόν ελλείψεις στα δικαιολογητικά των παραγωγών.

Απλήρωτες χιλιάδες ενστάσεις με δικαίωση πριν… χρόνια

Ένα ακόμα ζήτημα που απασχολεί αρκετές γεωργικές εκμεταλλεύσεις είναι το γεγονός πως παραμένουν χωρίς πληρωμές αλλά και δικαιώματα ενίσχυσης ενόψει και νέας ΚΑΠ, παρότι έχουν δικαιωθεί τυχόν ενστάσεις, προσφυγές ή ακόμα και στα δικαστήρια. Δηλωτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως υπάρχουν παραγωγοί (αγρότες και κτηνοτρόφοι), που δεν πάρει ευρώ, παρότι είμαστε στο 2023 και η ένστασή τους έχει δικαιωθεί από το 2015, δηλαδή 7-8 έτη πριν. Υπάρχουν, επίσης, περιπτώσεις παραγωγών που δεν έχουν πληρωθεί εξαιτίας λανθασμένων καταχωρήσεων επιτοπίων ελέγχων, αλλά και παραγωγοί που έχουν λάβει ακόμα και προκαταβολές, αλλά δεν εξοφλήθηκαν ποτέ. «Το πλέον χειρότερο είναι πως οι παραγωγοί αυτοί και οι εκμεταλλεύσεις τους είναι αντιμέτωποι-ες με το ενδεχόμενο να μην πάρουν δικαιώματα στη νέα ΚΑΠ εξαιτίας αυτών των εκκρεμοτήτων, με αποτέλεσμα να πάνε για αφανισμό», τονίζει χαρακτηριστικά πηγή με απόλυτη γνώση των τεκταινομένων. Επί αυτών η σημερινή διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε εξαγγείλει πριν μήνες πως με το νέο… έτος θα τρέξουν πληρωμές για παλιές εκκρεμότητες.

Μέτρο για ζωοτροφές: Η πολλαπλή συμμόρφωση έκοψε πολύ κόσμο

Η πληρωμή για το Μέτρο 22 της ενίσχυσης ζωοτροφών άρχισε να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την περασμένη Παρασκευή. Τα χρήματα όμως σε όλες τις τράπεζες κατέστησαν διαθέσιμα την Τρίτη ή ακόμα και την Τετάρτη ανάλογα την τράπεζα του παραγωγού. Όλη αυτή η καθυστέρηση είχε ως αποτέλεσμα, μόλις τώρα να γίνονται γνωστές περιπτώσεις κτηνοτρόφων που έμειναν εκτός. Πέραν των ΚΑΔ και του κριτηρίου για το τζίρο, που έκοψαν αρκετό κόσμο, μεγάλα προβλήματα δημιούργησε και το φίλτρο της πολλαπλής συμμόρφωσης, για την οποία πρώτος έγραψε ο ΑγροΤύπος, ότι προβλέπονταν στην απόφαση, κόβοντας πολλούς κτηνοτρόφους από τις πληρωμές. Πληροφορίες από ΚΥΔ τόνιζαν στον ΑγροΤύπο, ότι παρατηρούνται περιπτώσεις κομμένων που τους επεβλήθησαν ποινές πολλαπλής, όχι κατ’ ανάγκην από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά από άλλες υπηρεσίες, όπως ΔΑΟΚ, κτηνιατρεία, ΕΛΓΟ. Για παράδειγμα, υπάρχει παραγωγός που τιμωρήθηκε στο πλαίσιο της πολλαπλής, επειδή δεν έκανε απογραφή στο ζωικό του κεφάλαιο εμπρόθεσμα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην πάρει ούτε ενίσχυση για τις ζωοτροφές. Ακόμα πιο… τραγελαφική είναι η περίπτωση κτηνοτρόφου που ήταν εντός των επιλέξιμων στους πίνακες και μάλιστα και στις δυο αξιολογήσεις, ωστόσο πετάχθηκε εκτός πληρωμής και δεν γνωρίζει από ποιά υπηρεσία του επεβλήθη ποινή. «Πολλοί παραγωγοί έχουμε μείνει εκτός της επιστοφής ΕΦΚ πετρελαίου λόγω προβλημάτων με το Μητρώο και τώρα είδαμε πως μείναμε εκτός και από την επιδότηση των ζωοτροφών λόγω πολλαπλής συμμόρφωσης. Ζητάμε από το ΥπΑΑΤ να αποκαταστήσει τις αδικίες αυτές, γιατί δεν έχουμε να πάρουμε τροφές για τα ζώα μας», δήλωσε σχετικά στον ΑγροΤύπο ο κ. Ιωσήφ Καρατζογιάννης, εκπρόσωπος του νεοσύστατου Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Νεοχωρίου Μεσολογγίου.

Ενημέρωση μέσω… βουλευτικών γραφείων

Εντύπωση προκαλεί εν τω μεταξύ ότι μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση, λεπτομερής από τους αρμόδιους, παρά μόνον βλέπουμε ενημερώσεις του ΥπΑΑΤ μέσω… βουλευτών προς τους αποκλειόμενους παραγωγούς, γεγονός που επιτείνει τη σύγχυση. Μια από αυτές είναι του βουλευτή Σερρών της ΝΔ Θ. Λεονταρίδη, που ενημερώνει το κτηνοτροφικό κοινό περί συμπληρωματικής πληρωμής. Χαρακτηριστικά σε αυτή τονίζονται τα ακόλουθα:

Το θέμα της μη ενίσχυσης ζωοτροφών χιλιάδων κτηνοτρόφων έθεσε σε επικοινωνία που είχε ο Bουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά. Από τις περιπτώσεις, οι οποίες αποκλείστηκαν από την πληρωμή των ενισχύσεων ζωοτροφών χωρίς σπουδαίο λόγο, ο κύριος υπουργός διεμήνυσε στον Θ. Λεονταρίδη ότι:

1. Όσο αφορά τους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους αυτοί θα λάβουν την ενίσχυση με νέα συμπληρωματική απόφαση.

2. Όσον αφορά την κατηγορία των παραγωγών που ενώ εμφανίζονται στην πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση επιλέξιμοι, έμειναν εκτός, λόγω πολλαπλής συμμόρφωσης, που αφορά επιτόπιους ελέγχους όπως η σήμανση και καταγραφή των ζώων (ενώτια), και αυτοί θα λάβουν την ενίσχυση με νέα απόφαση.

3. Όσον αφορά άλλες κατηγορίες κτηνοτρόφων που δεν έλαβαν ενίσχυση ζωοτροφών, αυτές θα διερευνηθούν και θα αξιολογηθούν κατά περίπτωση ανάλογα με το τι προβλήματα υπάρχουν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Θ. Λεονταρίδης ήταν από τους πρώτους που είχε επισημάνει τόσο στη Βουλή όσο και σε συναντήσεις του με τους αρμόδιους υπουργούς, για την ανάγκη ενίσχυσης των ζωοτροφών των κτηνοτρόφων με ομιλίες του και προτάσεις του από τον Νοέμβριο του 2021 (δελτία τύπου 27/11/21, 16/12/21, 25/02/22, 22/03/22) όπως επίσης και για την επιδότηση των λιπασμάτων.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ!!! Τι συμβαίνει με ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ, ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΔΙΚΑΙΩΜAΤΑ ΟΣΔΕ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΔΥΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για ένταξη στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών».

Φωτοβολταϊκά και ηλιακοί θερμοσίφωνες: Επιδότηση έως και 100% Στόχος της δράσης είναι να στηρίξει τη μετάβαση όσων εργάστηκαν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο τομέα μέσω του σχετικού προγράμματος της ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ (oaed.gr) σε θέσεις πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, το «πρόγραμμα-γέφυρα» στον ιδιωτικό τομέα επιχορηγεί την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το πρώτο 12μηνο του προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια  ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και η επιχορήγηση 715 ευρώ μηνιαία  για κάθε πρόσληψη, ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 25.755.000 ευρώ και θα καλυφθεί με πόρους της ΔΥΠΑ.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλουν αίτηση μέσω του gov.gr.

Απασχόληση στους τομείς πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων στους τομείς της πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες 18-66 ετών. Σκοπός του προγράμματος, προϋπολογισμού 49,8 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι να υποστηρίξει τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία με την δημιουργία 5.000 νέων επιχορηγούμενων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα αυτό, με έμφαση στις άνεργες γυναίκες

Η διάρκεια το προγράμματος είναι 15 μήνες και οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις θέσεις για 5 επιπλέον μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Αναβάθμιση δεξιοτήτων/επανειδίκευση και βραχυπρόθεσμη απασχόληση

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει κατάρτιση, πιστοποίηση και βραχυπρόθεσμη επιδοτούμενη απασχόληση 15.000 ανέργων 25-45 ετών, εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ. Σκοπός του είναι η ένταξη στην αγορά εργασίας των ωφελούμενων που ολοκλήρωσαν την δράση της κατάρτισης, με την αξιοποίηση των νέων δεξιοτήτων τους και απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα λάβουν επιχορήγηση που ανέρχεται στο 80% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για να προσλάβουν και να απασχολήσουν για 6 μήνες τους ανέργους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα κατάρτισης.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις θέσεις για 2 επιπλέον μήνες μετά τη λήψη της επιχορήγησης. Σημειώνεται πως το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 73,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόγραμμα επιδότησης εργασίας σε περιοχές-θύλακες υψηλής ανεργίας

Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 10.000 μακροχρόνια ανέργους 45 ετών και άνω, σε περιοχές-θύλακες υψηλής ανεργίας και με συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες, με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 6 μήνες. Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται σε 13.709 ευρώ ανά θέση εργασίας, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις της «πράσινης» και ψηφιακής οικονομίας. Παράταση του ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα Παρατείνεται για έναν χρόνο το Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της Υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), η απασχόληση των ωφελούμενων να συνεχίζεται υπό τους ίδιους όρους και στις ίδιες θέσεις. Η παράταση προβλέπεται σε κοινή απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 2023- Έκτακτη είδηση!!! Χαρτιά και αιτήσεις ΟΓΑ ΕΦΚΑ !! ΝΕΟ VOUCHER στο vouchers.gov.gr!!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ! Ανοίγουν οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ 3.000 έως 25.000 ευρώ!!! ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 2023!!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα