1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Δεν πρόφτασα να πω τίποτε παρά μόνον τούτο «Παναγία μου Προυσιώτισσα, βοήθησε με»


Στο δεξιό μέρος της εκκλησίας της Παναγίας της Προυσιώτισσας υπάρχει ένας φοβερότατο γκρεμός ο οποίος καταλήγει σε έναν βαθύτατο βάραθρο.

Σ’ αυτό, λοιπόν, το χάος αν πέσει κάποιος θεωρείται σίγουρο πως θα σκοτωθεί. Αλλά και μόνον να πλησιάσεις εκεί και να ατενίσεις προς τα κάτω, δεν μπορείς να το αντέξεις από τον φόβο και φεύγεις πίσω έντρομος.

Μία φορά, κατά την μέρα κατά την οποία γίνεται η σύναξη της Μονής, δηλαδή η πανήγυρη της στις 23 Αυγούστου, έτυχε να στέκει στο επικίνδυνο αυτό σημείο η γυναίκα κάποιου Ιερέως η οποία κρατούσε το βρέφος της στην αγκαλιά της.

Λόγω, όμως, του συνωστισμού σπρώχθηκε και γκρεμίστηκε σ’ αυτό το «θανατηφόρο χάος» μαζί με το παιδί της και έπεσε σ’ αυτόν τον απότομο γκρεμό και λάκκο.

Ο κόσμος όταν είδε τι συνέβη στεναχωρήθηκε, ενώ οι συγγενείς της έτρεξαν μαζί με έναν ιερομόναχο από άλλο σημείο προς τον πάτο του βαράθρου για να μαζέψουν τα λείψανά τους και να τους κηδέψουν.

Αλλά όταν έφτασαν στο σημείο αυτό του λάκκου, είδαν την πρεσβυτέρα την οποίαν θεωρούσαν νεκρή, να κάθεται σε μια πέτρα και να θηλάζει το παιδί της. Και μάλιστα χωρίς να έχει τραυματιστεί καθόλου ούτε η ίδια ούτε το βρέφος.

Έκπληκτοι από το γεγονός αυτό την παρέλαβαν και την οδήγησαν πίσω στο Μοναστήρι.

Όταν την ρώτησαν να τους πει τι ακριβώς συνέβη κατά την ώρα της πτώσης, και πώς έμεινε αβλαβής, τους είπε:

– Όταν έπεσα κάτω στον γκρεμό, δεν πρόφτασα να πω τίποτε παρά μόνον τούτο «Παναγία μου Προυσιώτισσα, βοήθησε με». Η δε Κυρία Θεοτόκος όπως βλέπετε με φύλαξε, και μένα και το παιδί μου.

Διασκευή από τον« Μέγα Συναξαριστή της Εκκλησίας», μήνας Αύγουστος, τόμος ζ’.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα