1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με πατάτες | Συνταγές


Πεντανόστιμα γιουβαρλάκια, σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με πατατούλες. Μια παραδοσιακή, απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα αγαπημένο φαγητό, νόστιμο και υγιεινό στο καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για τα γιουβαρλάκια
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο κιμάς από σπάλα 2 φορές περασμένος
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  • 130 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • λίγο αποξηραμένο τριμμένο βασιλικό (προαιρετικά)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 500 ml ελαφρώς συμπηκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό κότας
  • 2-3 πρέζες γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις πατάτες
  • 4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα γιουβαρλάκια: Τρίβετε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και το καρότο. Τα στύβετε καλά τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε στο μπολ και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Μετά τα πλάθετε σε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Για τη σάλτσα και τις πατάτες: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 1 λ. Μετά ρίχνετε και τις πατάτες και τις σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να διαλυθεί. 
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το ζεστό νερό ή ζωμό, το γαρίφαλο, την κανέλα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και τα βράζετε, σε μέτρια φωτιά, για 10 λ από την ώρα που θα κοχλάσουν.
  4. Μετά προσθέτετε προσεκτικά στη κατσαρόλα τα ωμά πλασμένα γιουβαρλάκια (η σάλτσα θα πρέπει να τα καλύπτει) και τα αφήνετε να σιγοβράσουν με μισοσκεπασμένη τη κατσαρόλα με το καπάκι της, για 40-45 λ. Δεν τα ανακατεύετε παρά μόνο τα παρακολουθείτε και “κουνάτε” ανά διαστήματα τη κατσαρόλα.
  5. Όταν δέσει η σάλτσα, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε αν απαιτείται και μετά αποσύρετε το φαγητό σας από τη φωτιά. Αφαιρείτε το ξυλάκι κανέλας και το σερβίρετε ζεστό με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα. Καλή σας απόλαυση.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με πατάτες

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα