1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γιορτινά μπισκότα φτιαγμένα από τα χεράκια σου!


Η περίοδος των γιορτών έχει αρχίσει εδώ καιρό! Τα γλυκά έχουν πλημμυρίσει το σπίτι και το γραφείο μας. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες σε πρώτο πλάνο! Θες και συ να φτιάξεις κάτι γλυκό, αλλά κάτι πιο ιδιαίτερο!

Εμείς στο  infowoman.gr σου έχουμε τη λύση! Μπισκότα! Εύκολα, γιορτινά και πρωτότυπα! Η συνταγή περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, αυγά, ζάχαρη άχνη και baking powder. Η δοσολογία θα εξαρτηθεί από το πόσα θέλετε να εσείς να φτιάξετε! Αναμυγνείετε τα υλικά και όταν γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμγη την κόβετε με τα κουπάτ που επιθυμείτε και ψήνετε τα μπισκότα σας στους 160 βαθμούς! 

PC180371

Μέχρι εδώ όλα καλά και γνωστά! Η πρωτοτυπία έρχεται μετά το ψήσιμο. Όταν τα μπισκοτάκια σας κρυώσουν. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με ζαχαρόπαστα όπως προστάζει η φαντασία σας! Εμείς επισκεφθήκαμε ένα από τα πιο γνωστά εργαστήρια ζαχαρολαστικής και σας παρουσιάζουμε τα μυστικά των γιορτινών – και όχι μόνο- μπισκότων!

PC180379

Η Βιργινία, μητέρα δυο παιδιών, έφτιαχνε τούρτες για εκείνα, αλλά και για φίλους όταν της το ζητούσαν.

PC180395

Πριν περίπου δυο χρόνια η κατάσταση έγινε αρκετά πιεστική και έτσι αποφάσισε να το κάνει πιο επαγγελματικό. Άφησε πίσω της μια καριέρα γραφίστριας σε εφημερίδες και περιοδικά (δεν ξέφυγε από το δημιουργικό κομμάτι) και ξεκίνησε το Virginia’s Cake. Ένα εργαστήρι που σήμερα συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας και όχι μόνο!

PC180299

Πίσω στα μπισκότα, όμως! Αφού τα ψήσουμε έρχεται, όπως, είπαμε η ώρα της ζαχαρόπαστας! Η ζαχαρόπαστα δουλεύεται εύκολα, όπως η ζύμη! Αφού την κάνουμε αρκετά λεπτή και της δώσουμε το σχήμα που θέλουμε με το ανάλογο κουπάτ, την κολλάμε στο μπισκότο μας  με κόλλα ζαχαροπλαστικής, δηλαδή ζαχαρόνερο. Έτοιμα. Από εκεί και πέρα μπορούμε να τα στολίσουμε ακόμα περισσότερο. Εξαρτάται από το τι θέλουμε!

PC180345

Για μένα που το βλέπω είναι κάτι διασκεδαστικό και, φαινομενικά, εύκολο! Για την Βιργινία είναι όμως μια δουλειά που απαιτεί προσοχή και ακρίβεια. Αγάπη, και φυσικά,  προσοχή στην ποιότητα των υλικών! Μάλιστα, όπως μαθαίνω την ώρα που τη βλέπω να τα πλάθει:  “Πρέπει να μην τα ψήσεις πάρα πολύ και γίνουν σκληρά και να προσέξεις πολύ στην ποσότητα του baking. Διαφορετικά θα αλλάξουν σχήμα και δεν θα μπορείς να τα δουλέψεις εύκολα!”

PC180363

Κι εάν και εσείς είστε σαν και εμένα και δεν τα καταφέρνετε και πολύ στην κουζίνα ή απλώς έχετε κουραστεί να φτιάχνεται γλυκά, εμπιστευτείτε τη Βιργινία και δεν θα χάσετε!

Virginia’s Cakes

Χρ, Σμύρνης 29, Αργυρούπολη

Virginia’s Cakes

2109910577


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα