1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Για κακοποίηση και παρενόχληση κατηγορείται ο Μπιλ Μάρεϊ


Πληθαίνουν οι καταγγελίες για καταχρηστική συμπεριφορά του Μπιλ Μάρεϊ από γυναίκες συναδέλφους του, με την εταιρεία παραγωγής Searchlight Pictures να αναστέλλει την παραγωγή της ταινίας Being Mortal του Αζίζ Ανσάρι, στην οποία θα πρωταγωνιστούσε ο γνωστός ηθοποιός, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο.

Τελευταία στη λίστα των καταγγελλουσών προστέθηκε και η ηθοποιός Τζίνα Ντέιβις, η οποία στο βιβλίο της Dying Of Politeness (Πεθαίνοντας από την πολλή ευγένεια) χρωματίζει τον ηθοποιό με καθόλου κολακευτικά χρώματα. Συγκεκριμένα, περιγράφοντας την εμπειρία της από την συνεργασία της μαζί του στην ταινία Quick Change το 1990, η Ντέιβις λέει πως ο Μάρεϊ δεν είναι ο συμπαθής γκρινιάρης που πολύς κόσμος έχει κατά νου, αλλά κάποιος που «πιέζει τις γυναίκες να κάνουν πράγματα που θα τις έκαναν να νιώσουν άβολα».

«Πήγα να συναντηθώ με τον Μπιλ Μάρεϊ, τον συν-σκηνοθέτη του και έναν παραγωγό σε μια σουίτα ξενοδοχείου. Μπήκα μέσα και πήγα να καθίσω με όλους όσους κάθονταν εκεί. Αλλά ο Μπιλ Μάρεϊ πετάχτηκε και μου είπε: “Έχεις δοκιμάσει ποτέ το thumber;”. Και εγώ είπα, “Τι; Όχι. Τι είναι αυτό;”. “Λοιπόν, έλα να το δοκιμάσεις”. “Όχι, όχι, όχι”» αφηγείται η Ντέιβις.

Το thumber, σύμφωνα με την ίδια, ήταν «μια γιγαντιαία συσκευή μασάζ με μεγάλες λαβές» την οποία ο Μάρεϊ ήθελε να δοκιμάσει πάνω της. «Του έλεγα συνέχεια “όχι” σε σημείο που θα έπρεπε να του φωνάξω “σταμάτα να μου το ζητάς, γαμώτο, δεν το κάνω”. Κάτι που ήμουν πολύ δειλή για να το κάνω. Οπότε κάθισα στη γωνία του κρεβατιού και τον άφησα να το κάνει, και το έκανε για ένα δευτερόλεπτο περίπου, και μετά δεν με ρώτησε αν μου άρεσε αυτό που έκανε ή οτιδήποτε άλλο. Έτσι συνειδητοποίησα ότι το έκανε για να δει αν μπορούσε να με αναγκάσει να κάνω κάτι ακατάλληλο».

Οι άλλοι δύο άνδρες που ήταν παρόντες στο συμβάν δεν προσπάθησαν να επέμβουν, ούτε βοήθησαν την Ντέιβις να βγει από τη δύσκολη θέση. «Τους κοίταζα με την ελπίδα ότι θα έλεγαν “έλα, Μπιλ, κόφ’ το” ή κάτι τέτοιο» λέει η ηθοποιός.

Την πρώτη μέρα των γυρισμάτων, μάλιστα, η ίδια λέει πως ο Μάρεϊ είχε ένα ανεξήγητο ξέσπασμα οργής όταν εκείνη άργησε εξαιτίας μιας ασυνεννοησίας: «Φορώντας στολή κλόουν αρχίζει να μου ουρλιάζει και να με βρίζει: “Φύγε από εκεί! Τι στο διάολο κάνεις; Κουνήσου! Κουνήσου!”. Ήταν από πίσω μου και φώναζε στο αυτί μου: “Κουνήσου! Κουνήσου πιο γρήγορα! Κουνήσου!”. Και φτάνουμε σε αυτή τη διασταύρωση όπου υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι που το παρακολουθούσαν αυτό, και το συνεχίζει και το συνεχίζει μέχρι που λέει “στάσου εκεί” και δείχνει ένα σημάδι στο πεζοδρόμιο και αρχίζει το γύρισμα. Ένιωσα ντροπιασμένη. Κυριολεκτικά έτρεμα από τον τρόπο που μου είχε φερθεί».

Πριν από λίγο καιρό, η Ντέιβις είχε αποκαλύψει και μία ακόμη ανάρμοστη συμπεριφορά του συναδέλφου της, ο οποίος είχε προσπαθήσει να της κατεβάσει τις τιράντες του φορέματός της κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξής τους στο τηλεοπτικό σόου του Αρσένιο Χολ.

Η Ντέιβις, αξίζει να σημειωθεί, δεν είναι η μόνη που έχει καταγγείλει τον Μάρεϊ για ανάρμοστη συμπεριφορά: Η Λούσι Λιου, ο Σεθ Γκριν και ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους έχουν κατά το παρελθόν κατηγορήσει τον ηθοποιό για ακραία σωματική βία και εκφοβιστική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια γυρισμάτων.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα