1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Βόλος: Θαύμα μέσα στις φλόγες – Πως σώθηκε το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στα Μελισσάτικα [εικόνες και βίντεο]


Έξι μέρες μετά την γιορτή του, οπότε και πλήθος κόσμου είχε παραστεί για να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία του, το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στα Μελισσάτικα Βόλου κινδύνευσε από τη μεγάλη φωτιά που έπληξε την περιοχή και άφησε πίσω της δύο νεκρούς και μεγάλες καταστροφές.

To βράδυ της 26ης Ιουλίου τρομακτικές φλόγες τύλιξαν το εξωκκλήσι, αφού η φωτιά δε σταματούσε με τίποτα το καταστροφικό πέρασμά της. Όλη τη νύχτα πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και πυροσβέστες έδιναν μία τιτάνια μάχη.

Η εικόνα που αντίκρισαν όλοι όταν ξημέρωσε ήταν απίστευτη. Γύρω από τον ιερό ναό καταστροφή. Μόνο μαύρο και στάχτη. Το μόνο που γλίτωσε ήταν το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, με τα δύο κυπαρρίσια και τα δύο δέντρα που έχει στο προαύλιό του, παρότι οι φλόγες “έγλειψαν” το τοιχίο του ναού.

Το  ΤheNewspaper.gr πέταξε πάνω από την περιοχή και κατέγραψε το “θαύμα” για το οποίο μιλούν οι πιστοί, που σπεύδουν να προσκυνήσουν την εικόνα και τη χάρη του Αγίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ:

thenewspaper.gr

ixthis3


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα